Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A zászló nem öltöztet

Ukrajna divatsprint háború katonák
Katona Kelet-Ukrajna

Ukrán harctéri divat

Ukrajnában NINCS háború! Már hogy hivatalosan nincs háború. A Wikipédián ugyan szerepel  egy szócikk a Hibrid háborúról, mely 2014-ben kezdődött Ukrajnában, ám hivatalosan egyik fél sem áll hadban. Ha figyelmesen elolvassuk a Wikipédia polgárháborúról szóló szócikkét, akár az a benyomásunk is támadhat, hogy Ukrajnában polgárháború zajlik.

Lényegtelen, hogyan is nevezzük a Kelet-Ukrajnában folyó harcokat, ami tény, hogy folyamatosak az összecsapások, melyet ukrán részről terrorista ellenes műveletnek neveznek, ezért elvileg csak rendfenntartó egységek vesznek részt a rendteremtésben. A valóságban persze a konfliktus kezdete óta reguláris és önkéntes katonák ezrei harcolnak a térségben.

Szovjet maradék technika

Az ukrán hadsereg rendkívül rossz állapotban volt 2014-ben. A technikai eszközök nagy része elavult, másik része használhatatlan. A szolgálatban lévő harckocsi modellek közül a NATO országok évekkel korábban kiselejteztek több típust, mert az üzemanyagtartályt a hátsó ajtóba helyezték el a gyártók, tehát a benn lévő legénységnek és a szállított katonai egységnek esélye sem volt a túlélésre találat esetén. A legtöbb ilyen jármű utasai a találat után még életben voltak, a kiömlő üzemanyag okozta tűzben haltak meg.

A Szovjetunió szétesése után Ukrajnában maradt eszközök nagy része fokozatosan tönkrement, elrozsdált, de a legtöbb eszközt egyszerűen ellopták, külföldön dollárért eladták.

Ukrajna divatsprint háború katonák
Csináld magad! harckocsik a katonák kedvencei.

Az Ukrajnában harcoló fura gépekről itt írtunk korábban.

Vedd meg magad!

A behívások megkezdése után a katonák számára a kötelező uniformis kiutalása is problémát jelentett. Sisak és golyóálló mellény nem volt, amit raktáron volt, az silány minőségű. Az Ukrán helyzetre jellemző, hogy a megrendelt és legyártott mellényekre szánt pénz nagy részét ellopták, ezért a katonákhoz eljuttatott darabok semmit sem értek.

Ukrajna divatsprint háború katonák
A zászló divatos viselet, de télen hideg tud lenni.

A frontra vonulók gyakran civil ruhában, otthonról hozott sisakban és golyóálló mellényben harcoltak.

2016-ban Petro Porosenkó rktán elnök bemutatta a vadonatúj, teljes egészében Ukrajnában gyártott uniformisokat, melyet elvileg minden katona megkap a hadseregben.

Ukrajna divatsprint háború katonák
A katonai posztnak is van romantikája. Divatos katonahölgy Ukrajnában.

Az új típusú egyenruhákra nem csak azért volt szükség, mert a világsajtót bejáró fényképek a rongyos katonákról rossz fényt vetett Ukrajnára, hanem azért is, mert a felháborodott frontharcosok egyre gyakrabban lázadtak a vezetés ellen, az indok nem is az elégtelen felszerelés, az éhezés vagy a lyukas zokni volt, leggyakrabban az volt a panaszuk, hogy hetekig nem tudnak mosakodni a kiképzőtáborban sem.

A legnagyobb visszhangja annak a menetnek volt, melynek katonái külön kiemelték, hogy nem a fronton lévő körülmények miatt panaszkodnak, hiszen azon olyanok, amilyenek. A hátországban tapasztalható embertelen szállások miatt háborodtak fel.

Az új egyenruhák tervezésekor Ukrajna szakított a korábbi Szovjet és Orosz hagyományokkal, a nyugati katonai divatot igyekeztek belecsempészni a ruházatba, az ukrános átalakításokkal.

Ukrajna divatsprint háború katonák
A 2017-es ukrán katonai divat

Az ukrán fegyveres erők uniformisának modernizációja nem véletlenül késett olyan sokáig. A gazdasági válság áltaé megtépázott országban több mint 250 ezer katonának kellett vola új uniformis. A tervezés még csakcsak olcsón meglett volna, de ha belegondolunk, hogy gyakorló, kimenő, ünneplő, terep és téli ruhával kel ellátni ennyi embert, plussz a szükséges felszerelés, akkor rá kell jöjjünk, hogy egy gazdaságilag stabil országnak is erőtpróbáló feladat lenne.

Az egyes fegyvernemek számára különböző egyenruhákat kellett tervezni:

  • Szárazföldi haderő
  • Légierő
  • Haditengerészet
  • Haditengerészeti légierő
  • Tengerészgyalogság

A katonák mellett a térségben harcoló rendőri egységek, belügyi alakulatok felszerelése is az állam feladata, itt meglehetősen gyakran fordul elő, hogy a rendőrök saját maguk vásárolják az egyenruhájukat, természetesen mindenki olyat, amilyet tud és megengedhet magának. Az 2015-ös fotókon szereplő, hadba induló egységek színes ruházata is ezzel magyarázható.

Néhány fénykép az ukrán katonai divatról

Ukrajna divatsprint háború katonák
Divatbemutató katonáéknál?
1 Tovább

Ukrajnai magyarok a fronton

Ukrajna Kelet-Ukrajna ukrajnai háború magyar katonák
Ukrajnai magyar katona a debalcevei bunkerban

Videó a kelet-ukrajnai háború magyarjairól

A kelet-ukrajnai háborúban sok kárpátaljai, ukrajnai magyar katona is harcolt, harcol. Egy részük szerződéses, többségük mozgósított tartalékos.

Az internetre felkerült videóban néhány Szőlős vidéki magyar katona mutatja be a bunker

életet a debalcevei katlanban. A felvétel néhány évvel korábban készült, de csak most osztotta meg Facebook oldalán az egyik önkéntes.

A fiúk a némi iróniával és humorral mutatják be, hogyan kell élniük a harcok sújtotta területen. A katonaélet minőségéről és az ukrán katonák helyzetéről sokat elmond a felvétel.

0 Tovább

Lavinák és hóesés miatt járhatatlanok az utak a Kárpátokban

Ukrajna Kárpátok hó lavina Kárpátalja hágó
Kellemetlen éjszakázás vár az autósokra a
Kárpátokban

Lezárták Kárpátalja összes hágóját

A szokatlanul nagy hó miatt Kárpátalján két lavinaomlás történt, és továbbiaktól tartanak a szakemberek. Egyelőre annyit közöltek a mentőalakulatok, hogy a Huszt-Kölcsény autóút egy szakaszára és a Técsői járásban az egyik főútvonalra omlott hó lavina. Az első információk szerint négy autót kell kimenteni.

Járhatatlanok a Kárpátokon átvezető utak. Munkácson már a Lemberg felé vezető utat is lezárták, a hegyek között súlyos a helyzet. A tudósítások szerint a Vereckei hágón a kamionok és személyautók százai rekedtek a hóban, akik nagy valószínűséggel kénytelenek lesznek az éjszakát is ott tölteni.

Az éjszaka folyamán további fagyokra és hóesésre lehet számítani, ezért a helyzet kritikus.

Ukrajna Kárpátok hó lavina Kárpátalja hágó
Teljes a tanácstalanság Ukrajnában.

1 Tovább

Kamionblokád helyett szemetet találtunk

Ukrajna Kárpátalja Kárpátok szemét Talabor-Nagy-ág vízierőmű kamion blokád Ökörmező
Vadregényes szemetes Kárpátok.

A hétvégénket Nagyszőlősön töltöttük, ott olvastam a hírt, hogy ukrán önkéntesek feltartóztatják a hágónál az orosz kamionokat. A kamionblokád egy jó téma, ezért úgy döntöttünk, hogy kerülővel indulunk haza Ungvárra és készítünk néhány képet ide a blogba.

Az út a borús idő ellenére kellemesnek ígérkezett, hiszen joggal bízhattunk abban, hogy láthatunk havas erdőket, hegyeket útközben, a Kárpátok magaslatain.

Az útvonal kb. így nézett ki: Nagyszőlős - Huszt - Iza - Félsziget - Ökörmező - Fülöpfalva - Volóc - Verecke.

Útközben található a Talabor-Nagy-ági vízierőmű, mely szintén nem mindennapi látványosság. A kitérő mintegy 120 kilométer, óvatos becsléssel, 2 órával többet utazunk, de közben az Ökörmezői Tájvédelmi Övezet mellett megyünk el, ahol a Szinevéri-tó is található.

Abban semmi meglepőt nem találtam, hogy utak helyenként nincsenek, ezt egy kárpátaljai hamar megszokja, viszont amit Lipcse, Félsziget és Ökörmező között a Nagy-ágban láttunk, arra nem voltunk felkészülve. Az út a folyó mentén halad és több mint 50 kilométeren keresztül egybefüggő szemétsáv kíséri. A levegőjéről és fáiról híres gyönyörű tájvédelmi környék egy óriási szemétdomb lett. Természetesen ez nem volt számomra újdonság, hiszen korábban írtam már az Ukrajnában úszó szemétről, de így megtapasztalni szörnyű élmény volt. Sajnos nagyon rosszra fordult az idő és szörnyen esett, ezért csak néhány fényképet készítettünk a Kárpátokat elöntő szeméthalomról.

Négy órát tartott az út a Vereckei rendőrposztig, ahol az ott poharazó "kamionfeltartók" már annyira nem is érdekeltek. A blokád úgy néz ki, hogy néhány méterre a rendőrposzttól felállítottak egy sörsátrat, odahordtak egy nagy halom, kirakták a kötelező zászlókat és ott jártunkkor éppen csendesen iszogattak. Egyetlen kamion vesztegelt a rendőrposztnál, várva, hogy mi fog történni.

A kamionblokádról, a sötétség miatt már nem készítettem fényképeket, de amit addig láttunk, az így is bőven elég volt.

Ukrajna Kárpátalja Kárpátok szemét Talabor-Nagy-ág vízierőmű kamion blokád Ökörmező
Lipcsénél a partradobott szemét

0 Tovább

Nem hír a "Dél-Ukrajnai Atomerőmű" lekapcsolása

Ukrajna atomerőmű Dél-Ukrajnai Atomerőmű atomreaktor
A Dél-Ukrajnai Atomerőmű.

Február 11-én hajnalban visszakapcsolták Ukrajnában az egy nappal korábban lekapcsolt erőműi reaktort. Az atomerőmű hivatalos weboldalának információi szerint, szerda hajnalban azért állították le az „Dél-Ukrajnai Atomerőmű 2-es blokkját, mert megnövekedett a vibráció az áramfejlesztő gőzturbináknál.

Az erőmű közlése szerint minden sugárzási érték normális.

Ukrajna 4 erőművében 15 reaktorblokk található, ebből jelenleg 14 működik. A Zaporozsjei Atomerőmű 1-es blokkja felújítás alatt van. A „Dél-Ukrajnai Atomerőmű"-ben 3 blokk található, melyek egyenként 1000 megawatt energiát termelnek.

Szerdán több tv hírműsora is szalagcímen számolt be az esetről, melynek valójában nincs hírértéke. Tessék, ezért írok én is róla.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető "EnergoAtom" weboldala.

0 Tovább

Megtámadták az EBESZ képviselőit Ukrajnában

Ukrajna hírek EBESZ ATO Marjanka mesterlövész Kelet-ukrajna háborós videó ukrajnai videó
Az EBESZ autóját érte tlálat.

Mesterlövészpárbaj „Marjankán”
Az ukrán „Antiterrorista Művelet” (ATO) központjának híre szerint, orvlövészek lőttek az EBESZ képviselőire, akik ukrán tisztekkel utaztak egy konvojban.
A közlemény szerint, január 16-án, az ukrán kormány által nem ellenőrzött Donyecki területen, ismeretlenek rálőttek az EBESZ misszió gépkocsijára. Senki nem sérült meg, csak a járműben esett kár.
A közlemény kiemelte, hogy az eset „Marjankánál” történt, ahol fél év után most állítják vissza a gázszolgáltatást. A misszió egy ukrán katonai csoporttal volt együtt, akik a gázszolgáltató munkatársainak biztonságára vigyáztak.
Az ukrán katonák szerint, az orvlövész célja az elijesztés volt, hogy elhúzzák a helyreállító munkálatok idejét.
Marjanka” forró pontja volt korábban is a kelet-ukrajnai háborúnak, itt az AZOV alakulat harcosai tisztogattak. Az alábbi videón egy lövészpárbaj látható.

0 Tovább

Vesztegetésre van pénz Ukrajnában

Ulrajna adóhatóság SzBU vesztegetés hír hírek
Egy csomagtartónyi pénzt foglaltak le.

Autós üldözésbe torkollott a letartóztatás - az SZBU hírei szerint.

Három vezető beosztású, kijevi adóhivatalnokot fogtak el az ukrán titkosszolgálat, az SzBU munkatársai. A több szolgálat bevonásával végrehajtott rajtaütés akkor történt, amikor az adórendészet munkatársai átvették a 3,8 millió ukrán hrivnya (kb. 46 millió forint) értékű csúszópénzt.

Az hivatal munkatársai az átvett összegért cserében azt ígérték, hogy elengednek 14 millió hrivnya (163 millió forint) adótartozást.

Az elfogás közben az egyik gyanúsított megpróbált autójával elmenekülni, közben több járművel karambolozott. Végül elfogták.

Ulrajna adóhatóság SzBU vesztegetés hír hírek
A Kijevi üldözés eredménye.

Ukrajnában nem az első eset, hogy vezető beosztású hivatalnokokat fognak el, csúszópénz elfogadásának vádjával. Az akciók az ukrán kormány EU-csatlakozási cselekvési tervének részét képezik.

0 Tovább

Újabb mobilizációs hullámmal „fenyeget” az ukrán elnök

Ukrajna katonai behívás mobilizáció ukrán hadsereg ukrán elnök Petro Porosenkó
Egyre kevesebb az önkéntes katona.

Ha szükséges, készek vagyunk elkezdeni a behívások újabb hullámát” – nyilatkozta önfeláldozóan Petro Porosenkó Ukrajna elnöke. Erre a bejelentésre Ternopolban került sor, ahol kiderült az is, hogy a végső döntés a Védelmi Minisztérium és a Vezérkar ajánlása alapján születik meg.
Függetlenül a harcok mérséklődésétől, kénytelenek vagyunk jól felfegyverzett, nagy létszámú kontingenst állomásoztatni a háborús zóna határán. Az ukrán területek felszabadítása nem csak a diplomaták, az ukrán diplomácia feladata. Az ukrán fegyveres erők betartatják a Minszki megállapodást. Amennyiben szükséges, újabb behívási hullámot indítunk – nyilatkozta az ukrán elnök.
Ukrajnában, a katonai behívások 6 hullámában összesen 210 ezer férfit hívtak be katonai szolgálatra, többségüket frontszolgálatra.

Ukrajna katonai behívás mobilizáció ukrán hadsereg ukrán elnök Petro Porosenkó
Géppuska sokvan, a golyóálló mellény hiánycikk.
0 Tovább

A Csernobili katasztrófát is a víz eltűnése okozta

atomerőmű baleset Ukrajna Csernobil RBKM novarka csernobili halak
Csernobilban a 4-es blokkban állt le
a vízutánpótlás

Ahogy arról a korábbi posztban írtam, Oroszországban, a Leningrád Atomerőműben meghibásodás történt. Az erőmű weboldaláról kiderül, hogy a hivatalos jelentés szerint: „némi radioaktív vízpára távozott”. A közösségi oldalakra feltett fényképek olyan benyomást keltettek, hogy nagy kiterjedésű, radioaktív felhőről lehet szó, de ezt többen is cáfolták.
Tény, hogy az erőmű kettes blokkjának turbinaterme szennyeződött.
A december 18-i hírek után, az illetékesek nem közöltek több információt a történtekről, ezért a Csernobili Atomkatasztrófán felnőtt lakosság számára a „kis meghibásodás” is rémisztő, különösen azért, mert a reaktor típusa megegyezik az Ukrajnában felrobbant reaktorral. Ez a típus különösen veszélyes, mert a reaktormagban áramoltatott víz egyszerre több funkciót lát el, s a 86-os katasztrófát is annak elpárolgása okozta.
Úgy tűnik, a mostani meghibásodás semmilyen mértékben nem fenyegeti a lakosságot, de az üzemzavart és annak okát még vizsgálják.
Az RBMK-1000 es reaktort veszélyessége miatt csak Oroszország és Litvánia használta, de fokozatosan leállítják őket. A Leningrád Atomerőműben is épülnek már a korszerűbb energiablokkok.
A Csernobili Atomerőmű, az atomkatasztrófa után, még 14 évig működött, csak 2000 decemberében állították le véglegesen. Jelenleg az új „szarkofág” építési munkálatai zajlanak.

atomerőmű baleset Ukrajna Csernobil RBKM novarka csernobili halak
Csernobil. Az új szarkofág, a "Novarka"
atomerőmű baleset Ukrajna Csernobil RBKM novarka csernobili halak
Csernobil és a konfliktuszóna Ukrajna térképén

Az utóbbi években újabb veszélyforrás alakult ki. Az Ukrajna keleti részén zajló háború miatt az erőművet fokozottaban kell védeni.

Érdekes, hogy a baleset után elkerített radioaktív zónában az állatvilág burjánzik. A természet leküzdte a sugárzást és benépesítette a legkülönfélébb álatokkal. Sajnos Ukrajnára jellemző, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan halakat halásszák és árulják. A videón a csernobili óriásharcsák láthatóak.

1 Tovább

Atomfelhő száll Európa felé

Oroszország Leningrád Atomerőmű baleset atomerőmű baleset
Radioaktív gőzfelhő száll a Finn-öböl felett.

Update: Orosz források szerint a pánik félreértés miatt alakult ki. Az atomerőműnek csak a típusa (RBMK-1000) ugyanaz mint a Csernobilié, nem a meghibásodás mértéke. Az atomerőmű egyik dolgozóját pedig magas vérnyomás okozta krízishelyzet miatt vitték kórházba. - írja az E1.ru Folyik a reaktor hűtése, a hiba megállapítása.

korábban:

Meghibásodás történt az Oroszországi Leningrád Atomerőműben pénteken délben.

A hírek szerint egy magas nyomású hőcserélő cső repedt meg és radioaktív gőz került a levegőbe. A 2-es számú energiablokkot manuális úton leállították, és a dolgozókat hazaküldték. Az atomerőmű Szosznovej Bor településen található, mintegy 80 kilométerre Szentpétervártól.

A szemtanúk beszámolója szerint, a kicsapó párafelhőt a szél továbbvitte Észtország és Finnország felé. Az erőmű igazgatója felszólította a lakosságot, hogy ne essenek pánikba.

A Leningrád Atomerőmű a Finn-öböl partján található, és Észak-nyugat Oroszország legnagyobb erőműve.

forrás: Eho Moszkva

Emlékeztető: Ukrajnában a Csernobili Atomerőmű katasztrófája volt a világ legnagyobb ilyen jellegű meghibásodása.

Update: ukrán hírforrások ezt az információt közölték le, amit én is megírtam: unian.net

Orosz hírforrások, a meghibásodás tényét megerősítik, de leszögezik, hogy izolálták a sugárszennyezést. ntv.ru

Update 2015.12.19 21:26

Szentpétervár külvárosában és a Leningrád erőmű környékén, a hatóságok jelentéseinek ellenére, pánik tört ki - írja a Radio Svoboda.

A gyógyszertárakban felvásárolták a jódtablettákat, a lakosság tömegesen utazik el.

Azt a bejelentést, miszerint a sugárzás mértéke az erőmű környékén megfelel a normális értékeknek, az emberek azzal magyarázzák, hogy a szél továbbvitte a felhőt, mint annak idején Ukrajnában, Csernobilban.

Oroszország Leningrád Atomerőmű baleset atomerőmű baleset
Szemtanúk fotója a Leningrád Atomerőműből

25 Tovább
«
12

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)