Ukrajna főügyész terror oroszország ukrán
Veszélyben Ukrajna - jelentette be Lucenko.

Az ország teljes területén veszélyhelyzet van

Az ukrán főügyész Jurij Lucenko arra figyelmeztette az ukrajnai lakosokat, hogy az Orosz Föderáció terrorista akciókat tervez Ukrajna minden megyéjében.

Ezt a bejelentést az ukrán titkosszolgálat vezetőjével közös sajtótájékoztatóján tette a főügyész.

„A ki nem hirdetett háború, melyet a Kreml indított Ukrajna ellen, nem csak Donbászi területen és a határ menti vidékeken folyik majd, hanem hamarosan kiterjed egész Ukrajnára” – mondta Lucenko.

„Sajnos, az Orosz Föderáció terrorista akciók hálózatát készíti elő Ukrajnában, ezért mindenkinek meg kell értenie, hogy az országban háború folyik, mely nem csak a frontvonalon szedhet áldozatokat” – riogatott a főügyész.

A konkrét tényeket mellőző bejelentés ebben a formában érthetetlen és értelmetlen, csak arra jó, hogy riadalmat keltsen.
Az ukrán főügyész munkájának értékéről sokat elárulhat az, hogy ő az első, aki szakirányú végzettség nélkül, jogi diploma hiányában is betöltheti tisztségét. Petro Porosenkó elnök Lucenko kedvéért változtatta meg a törvényt, hogy egy képesítés nélküli, de saját emberét ültesse a főügyészi székbe.

Az ukrán főügyész munkájáról keveset hallottunk, a mostani hangzatos bejelentésig. A legtöbb ukrajnai lakos valószínűsíti, hogy Oroszország készülhet ilyen akciókra, de a konkrét teendők ismertetése nélküli feltételezések bejelentése csupán riogatás, ami egy főügyész részéről meglehetősen felelőtlen dolog.