Ukrajna rendőrség lövöldözés
A védelmi szolgálat emberei riasztásra érkeztek.

Nagyon félresikerült a rendőrségi rajtaütés

Vasárnap elfogták azt a négytagú bandát, akik miatt az öt halálos áldozattal járó, Kijev melletti lövöldözés kibontakozott. A bandát több Kijevi lakás és iroda kirablásával vádolják. A letartóztatásukkor több fegyver és speciális eszközt foglaltak le a rendőrök, közöttük rádiójel zavarására alkalmas berendezéseket is.

Vasárnap hajnalban a Kijev melletti Knyazsicsi faluban a rendőrség speciális „Kord” alakulata csapdát állított a bandának. A hírek szerint a felderítő egység leshelyének szomszédságában jelzett az egyik családi ház riasztója. A riasztásra érkező állami biztonsági őrző-védő szolgálat embereinek intézkedését a felderítő csapattal szembeni támadásnak értékelte a különleges egység. A félreértés miatt kialakult tűzpárbajban az őrző-védő szolgálat két embere, a felderítő csapat két tagja, és egy kommandós meghalt.

A banda tagjai a lövöldözés hallatán akkor még el tudtak menekülni. A félresikerült akció miatt a rendőrség számára presztízskérdés volt a gyors elfogásuk.

Ukrajna rendőrség lövöldözés
A szétlőtt ajtó láttán felmerülnek kérdések!

A történtek kivizsgálására vizsgálócsoportot hoztak létre, mely remélhetőleg arra is választ talál majd, hogy miért nem kommunikáltak egymással a rendőrség egységei, és miért volt szitává lyuggatva az egyértelmű jelzésekkel ellátott állami szolgálati autó, amin a „rendőrség” felirat is díszeleg.