Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Árvíz Kárpátalján            

ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Utakat vitt el a sárlavina a Tisza vízgyűjtőjén.

Ukrajnában, a Kárpátokban a heves esőzések miatt megemelkedett a folyók vízszintje. Szombatra olyan súlyossá vált a helyzet, hogy több folyón is átszakadt a gát. Lembergi területen, a Tereszva folyó elöntötte Zarika települést.

Kárpátalján 10 milliárd forint körülire becsülik az eddigi károkat. 315 házat öntött el a víz, hogy ezek közül hány vált lakhatatlanná, csak később derül ki.

ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Az amúgy is járhatatlan utak eltűntek

ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Gyönyörű és szörnyű a folyó ereje
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Ahol már levonult az ár
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Több település megközelíthetetlen közúton
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Árvíz és belvíz is veszélyeztet
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Folyik a védekezés, de kevés az ember

0 Tovább

Szolid villában lakik a fejberúgott belügyis

dronvideó ukrajna ukrán titkosszolgálat ukrán parlament verekedés ukrajnában verekedés a parlamentben
Verekedés az ukrán parlamentben.

Feljelentést tett az ukrán főügyészségen Vaszilij Pisznij, mert a korrupcióellenes parlamenti bizottság ülésén az egyik független képviselő, Vlagyimir Paraszjuk fejbe rúgta őt.

Az ügy majdnem hogy unalmas, hiszen Ukrajnában, az ukrán parlamentben mindennaposak a hasonló esetek. Még az sem igazán érdekes, hogy a sértett az ukrán titkosszolgálat, az SzBU korrupció és szervezett bűnözés elleni osztályának vezető helyettese.

dronvideó ukrajna ukrán titkosszolgálat ukrán parlament verekedés ukrajnában verekedés a parlamentben
Ezt építette kb. havi 100 000 forintos fizetéséből a korrupcióellenes harcos.


Figyelemre méltó azonban az a drónvideó, melyet a „A mi pénzünk” műsor szerkesztői tettek fel az internetre. A felvételen a sértett, elvileg fedhetetlen, korrupcióellenes harcos villája látható. Mindenki döntse el maga, hogy a forintban kb. 100 ezret zsebre vágó hivatalnok vajon építhetett-e tisztességes úton ilyem kis zoba-konyhát.

2 Tovább

Ungváron így emlékeztek a párizsiakra

Ukrajnában Ungváron emlékeztek a párizsi terrorra
A kis Eiffel-toronynál helyeztek el mécseseket.
(saját kép)

Ukrajnában, Kárpátalján Ungváron a székesegyház mellett látható "kis Eiffel-torony"-nál emlékeztek a párizsi terrortámadás áldozataira.

0 Tovább

Csubakkát megbírságolta az Odesszai bíróság

Csubakka letartóztatása Ukrajnában
Letartóztatták a veszélyes fenevadat
az ukrán rendőrök

Csubakkát 170 hrivnya (2 000 forint) pénzbüntetésre ítélte az odesszai bíróság. A közigazgatási bírságot azzal érdemelte ki, hogy az október 25-i helyhatósági választásokra, iratok nélkül vezette a rohamgárdistákkal megrakott járművet.

A vuki, Darth Vader társaságában érkezett a szavazókörhöz, aki hiába próbálta meggyőzni a jelenlévő rendőröket: "Csubakka egy házi állat, nem lehetnek iratai". A körülményes bilincs felhelyezés után, Csubakkát adategyeztetésre elszállították, a sötét nagyúr pedig gárdistái társaságában szavazhatott.

Darth Vader a választáson
A sötét nagyúr igazolja magát
Ukrajnai szavazóhelyiség
Az ukrajnai választások talán legizgalmasabb pillanata
Csubakka az ukrán választásokon
Jogosítvány nélkül a szabálysértő vuki
Ukrán rendőr, sötét nagyúr
Nem világos, hogy kinek is kellene tisztelegnie
Csubakka bíróságon ukrajnában
Bíróság előtt a rendbontó
0 Tovább

Így ég 3 500 tonna lőszer (videó)

Ukrajna, Szvatovo
Több lakóház megsérült a robbanásokban.

Tegnap 18:35-kor (magyar idő szerint) kigyulladt Ukrajnában Luganszki terület Szvatovo városában az ukrán hadsereg egyik lőszerraktára. A belügyminisztérium információi szerint mintegy 3,5 ezer tonna hadianyag ég. Reggelre a helyzet némileg stabilizálódott, óránként egy-két robbanás hallatszik. Egyelőre annyi biztos, hogy nem zárható ki a terrotámadás lehetősége. A robbanásokben 2 ember meghalt, sokan megsérültek, de egyelőre csak néhány tankkal tudták megközelíteni a tűzfészket, az oltás lehetetlen.

Az előzetes információk alapján 35 ház sérült meg (3-5emeletes).

A mentési munkákat megkezdték.

Robbanások Szavotovoban Ukrajna
Caption

0 Tovább

Illegális migránsokat fogtak Ungváron

Illegális migránsok Ungváron
Elfogták a török migránsokat.

Tegnap a késő esti órákban, Ungváron az Ungvár-Felsőnémeti határátkelőtől mintegy 150 méterre, 4 ilegális határátlépőt fogtak el a határőrök - írja a pmg.ua hírportál.

Egy négy tagú család, férj és feleség két kisgyermekkel, próbált átmászni az Ukrajnát Szlovákiával elválasztó határkerítésen, amikor elfogták őket

Vallomásukból kiderült, hogy török állampolgárok és legálisan tartózkodnak Ukrajnában. Szlovákián keresztül Németországba szerettek volna eljutni.

A török család sorsáról a bíróság, szabálysértési eljárás keretében dönt.

0 Tovább

ÚTZÁRAK AZ UKRÁN HÁBORÚBAN (fényképek)

Útzár Ukrajnában Donyeckben
Páncélos csapatszállítókkal oldották
meg az útzárat eleinte.

Az ukrajnai harcok, tüntetések és zavargások, a felkelők-tüntetők által emelt útakadályok, útzárak építésével kezdődtek. Az útzár fogalma:

"a közútnak, rendőrségi ellenőrzés céljából, a járművek továbbhaladását akadályozó eszközökkel történő lezárása."

A harcok egyre súlyosabbá válásával az útzárak delépítése is változott. Eleinte néhány jármű állt keresztbe az úton, később gumiabroncsokból emeltek halmokat, melyeket szükség esetén felgyújthattak, újabban betontömbökből és homokzsákokból emelnek "bunkereket".

Az útzárak és bunkere építésében járatlan Ukrán Kormány, Amerikától szeretett volna gyorsépítésű bunkereket vásárolni. A teherhajó megrakodva a gyorstelepítésű védművekkel néhány hónapig Odessza kikötőjében horgonyzott, de az ukrán kormány körülményes adminisztrációja miatt végül továbbment és egy Afrikai országnak adták el a szállítmányát. Ez az egész háborúra jellemző momentum volt. Most pedig jöjjön néhány úgynevezett "Blokposzt" az ukrán háborús övezetből, az Antiterrorista Művelet (ATO) zónájából.

Ukrán Háború blokposzt
Az útzár harcosai minden eshetőségre felkészülnek

Tovább több kép van

0 Tovább

Ukrajnai Helyhatósági Választások 2015 NYERT AZ ÖSSZEFOGÁS (később lesz hivatalos végeredmény)

Ukrajnai helyhatósági választás Kárpátalja
Együtt indul a két magyar párt.

A Kárpátaljai Helyhatósági Választások előzetes végeredményei ismertek, hivatalos végredmény, a tradícióknak megfelelően később várhatóak.

Annyi azonban már most látszik, hogy a kárpátaljai szavazók vezetőik értésére adták, érdemes összefogni. Rontotta az esélyeket, hogy a katonai behívók elől sok kárpátaljai fiatal költözött Magyarországra, akik itthon maradtak, azok sem szívesen mentek el szavazni, nehogy a hatóságok látóterébe kerüljenek.

A NEHÉZSÉGEK ELLENÉRE!

A magyar összefogás 8,6%-ot ért el (a töredékszavazatok beszámítása után ez a 10% is lehet), az 5 évvel korábban elért nem egész 5 százalékkal szemben. A magyar pártok a 3. erőt képviselhetik a megyei tanácsban. Sikerült megtartani, a Magyar szempontból fontos,  Beregszász és Nagyszőlős polgármesteri székét. Részletes elemzést a végleges eredmények birtokában készítek.

A bejegyzés most véget ér. Korábban írtam:

14:32 Viktor Baloga, a "Jedenij Centr" vezetője, bejelentette, hogy a Kárpátaljai Megyei Tanácsban készek koalíciós tárgyalásokat kezdeni a "Batykivscsinával" és a KMKSZ urajnai magyar párttal.

13:06 A magyar pártok 8,6%-ot értek el a Kárpátaljai Megyei Tanácsban.

A párhuzamos szavazatszámlás eredményét a "Jedenij Centr" szóvivőjejelentette be, ezek szerint a megyei tanácsba a következő pártok jutottak be Kárpátalján: Jedenij Centr 21,4%, Petro Porosenkó Blokkja 16,9%, "Vidrodzsennya 12,1%, KMKSZ 8,6%, Batykivscsina 8,25%, "Opozicijnij Blok" 5,04%

12:23 Munkácson, az előzetes eredmények szerint, a 27 éves Andrij Baloga polgármester mellett, 5 párt jutott be a városi tanácsba, köztük a KMKSZ

11:04 Csernyivci megye Hrubna falujában 97%-os volt a szavazókedv. Az  Ukrajnai Agrár Párt 90%-os fölényesnek mondható gyúzelmet ért el.

10:53 Szolyván, az előzetes eredmények alapján, a polgármesteri székért zajló küzdelemben, Iván Lanyó (a munkácsi lövöldözés kapcsán ismertté vált Mihail Lanyó testvére) 9 szavazattal, 3 szavazókörben nyerve előzte meg vetélytársát Iván Mikulicot, aki a 8 szavazókörből 5-ben nyert.

10:34 Ungváron az egyik szavazókörletben eltűnt a pecsét. A nyomozócsoportot nem engedte be a választási bizottság. Jelenleg a Területi Választási Bizottság állásfoglalására várnak.

Ivano-Frankovszkban 52%-os részvétel mellett, a választók 5%-a csak rajzüzeneteket hagyott a képviselőknek.

10:19 Odesszában a szavazatok 20%-át érvénytelenítették.

9:32 Ungvár polgármesteri széke a második fordulóban fog gazdára találni. Bogdan Andrijiv és Szergej Ratusnyák között dőlhet el annak sorsa.

9:07 Ungváron a városlakók 7%-a szavazott a KMKSZ-UMDSZ megyei listájára. (előzetes eredmény)

8:51 Babják Zoltán maradt Beregszász polgármestere. A szavazatok 75,64%-át kapta.

Nagyszőlős polgármestere is a helyén marad. A választási bizottság nem hivatalos adatai szerint Bocskai István nyert.

21:23 Részvételi arány:

Beregszász 42,58%

Beregszászi járás- 50,99 Ungvár- 55,54, Ungvári járás- 63,01 Munkács- 51,4 Munkácsi járás- 52,52 Nagyszőlősi járá- 46,11 a Magyarok lakta területeken alacsony volt a részvétel.

Volóci járás 66% Perecsenyi járás 60%

21:19 Kárpátalján a választásra jogosutak 48%-a adta le szavazatát. Ha sikeres volt a magyar pártok mozgósítása nagyobb az esély a jó szereplésre.

20:38  Nincs hivatalos részvételi arány ... egyelőre. Exit pol: Ungvár polgármestere Mihajlo Kacsur, Munkácson Andrij Baloga nyert.

20:20 Az Exit Poll adatok szerint az Ungvári Városi Tanácsba nem jutott be a magyar párt:

1. Szolidarniszty (Petro Porosenko pártja) 2. Vidrodzsenyja párt 3. Jedinej Centr 4. Batykivscsina 5.Szamopomics 6. Szvoboda

20:04 Az Eit Poll adatok szerint Klicskó marad Kijev polgármestere.

19:58-Munkácson a választásra jogosultak 51,76%-a voksolt. Eredmény még nincs.

19:45-kor még az a kérdés, hogy eléri-e Kárpátaljána részvétel az 50 százalékot... 7 órakkor zártak a szavazóhelyiségek.
Exit Poll eredmények 2015. október 25. 19:00-kor
Részvételi adatok. (itt lesznek, amint nyílvánosak lesznek)


Ukrajnai helyhatósági választások 2015.
A független Ukrajna történetében, először fordul elő, hogy a két kárpátaljai magyar párt az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség több helyen is közös jelöltet indít. Mivel az ukrán törvények nem teszik lehetővé pártszövetségek indulását a választáson, ezért a megállapodás értelmében például Ungváron a KMKSZ állított listát, melyre az UMDSZ jelöltjeit is felvették. Beregszászban a polgármesteri székért Babják István jelenlegi polgármester indul, akivel szemben a KMKSZ nem indított ellenjelöltet.  Az összefogás azért is fontos, mert Kárpátalja megyeszékhelyen Ungváron, a városi tanácsba csak néhány képviselőt sikerült az eddigi évek során bejuttatni, míg a két párt együttes eredménye a töredék szavazatokkal együtt, már a korábbi években is nagyobb képviselőcsoportot eredményezett volna.
Ukrajnában a választás október 25-én magyar idő szerint reggel 7-től este 19-ig tart.
A Kárpátaljai Megyei Tanácsba 16 párt delegált képviselőket. Ide a KMKSZ állított listát, melyen az UMDSZ képviselőjelöltjeivel együtt 53 név szerepel. Bár nagyon sok magyar fiatal Magyarországra vándorolt, talán sikerül az összefogással jelentős képviselőcsoportot bejuttatni.
Érdekes, hogy a listákon nem szerepel, sem Kovács Miklós, a KMKSZ korábbi elnöke, sem Gajdos István az UMDSZ korábbi elnöke. Brenzovics László azért nem szerepel egyik listán sem, mert parlamenti képviselőként értelemszerűen nem indul.

Választások Ukrajnában 2015
A Magyar-Magyar összefogás választási plakátja.

0 Tovább

Újra szolgálatban a szadista kommandós

Ukrajna, Majdan rendőrségi attak
Diákokat rendszabályoz a Berkut

Ukrajnában visszahelyezték egységéhez, az ukrán polgárháború kirobbanásáért közvetve felelősségre vonható, Jevhenyij Antonovot, a „Berkut” különleges rendőri egység parancsnokát.
A belügyminiszter nyilatkozata szerint, a hatályos Ukrán törvények értelmében, mivel a parancsnok májusban részt vett a terrorellenes harcokban Luganszk megyében, ezért visszahelyezték korábbi beosztásába. Felmerül a kérdés, hogy egy elvileg előzetes letartóztatásban lévő, bírósági ítéletre váró egyén, hogyan kerül az Ukrajna keleti részén fekvő háborús övezetbe, de valójában ezen már senki sem lepődött meg.
A polgárháborúba torkolló véres utcai harcokat, a 2013 decemberében, az Európai Unió melletti tüntetésekig vezetik vissza. Ekkor Viktor Janukovics ukrán elnök elhalasztotta az Európai Unióval való társulási szerződés aláírását. A diákok nagyszabású tüntetést szerveztek Kijev főterén a „Majdan Nezaviszimosztyi”-n (Függetlenség tere), és sátortábort vertek, megbénítva ezzel a város központjának közlekedését. A rendőrség kivezényelt különleges alakulata a „Berkut” élén Jevhenyij Antonovval 2013. november 30-án brutális módon szétverte, a főleg diákokból álló tömeget. Ezen felháborodva mentek ki a „Majdan”-ra a politikai pártok és civilek tízezrei, és bontakoztak ki, mintegy kétszáz ember halálát okozó, utcai harcok.
A belügyminiszter biztosította a közvéleményt, hogy bíróság dönt majd a parancsnok további sorsáról.

 

Ukrajna, Majdan nezaviszimosztyi
A képről nehéz megállapítani, hogy felsegítik a hölgyet, vagy rálépnek.

Berkut Kijev verés
Tömegoszlatás határozottan.
Ukrajna, Berkut Kijev
Nem törvényes, és mint kiderült, nem is hatásos tömegoszlató a Molotov-koktél
Berkut Kijevben Ukrajnában
Szolgálunk és Védünk

0 Tovább

Elmaradhat a választás Kárpátalján

Ukrajna, Kárpátalja választás
Hiába fogtak össze a magyar pártok?

A Kárpátaljai Választási Bizottság érvénytelenítetta a választásokra elkészített 900 000 szavazólapot.

A választási bizottság elnöke bejelentette, hogy az érvénytelenítés oka, hogy az "Objednannya Szamopomics" (Önsegélyező Szövettsé szabadon) párt neve "Szamopomics"- ként került fel a szavazólapokra.

Az ügy furcsasága, hogy a szavazólapok nyomdába küldése előtt egy hónappal, a választási bizottság tagjai - köztük a két említett párt által delegált tag is - megszavazták a szavazólapot.

A kárpátaljai helyhatósági választások most vasárnap, október 25-én lesznek. Fennálásuk során először fordul elő, hogy a két magyar párt egységes listán indulna.

Jelen pillanatban úgy áll a dolog, hogy csak abban az esetben tudják megtartani a választásokat, ha 2 nap alatt sikerül a 900 ezer (pontosan 958 981) szavazólapot kinyomtatni és eljuttatni a szavazóhelyiségekbe.

Ukrajnai szavazólap
A szavazólap, a hibás pártnévvel

0 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)