Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb dróntámadás egy ukrajnai hadianyagraktár ellen

Ukrajna drón dron támadás fegyverraktár hadianyagraktár Donyec
Megerősítették a raktár védelmét.

Február 17-én két pilóta nélküli repülőeszköz támadta meg a Donyec megyével határos, Zaporozsjei hadianyagraktárt. Az első dron gondoskodott a világításról, míg az őt követő aknákat dobott a fegyverraktár területére.

A robbanásban senki nem halt meg, egy ember megsérült, a következményeket a körlet személyzete „operatívan likvidálta”. A terület parancsnoka egyértelműen orosz agressziónak nevezte az esetet.

A fegyverraktár Zaporozsjei területen, Kujbisev mellett található Ukrajnában.

A hírek szerint a terület ötven pontján ütött ki tűz, amit vízzel és földdel oltottak el.

Ez már nem az első dróntámadás Ukrajnában.

1 Tovább

Budapesttel sokkolják olvasóikat az ukrán szeparatisták.

Ukrajna Donyecki Népköztársaság Luhanszki Népköztársaság propaganda szeparatisták ukrajnában
"Budapest vonatállomásai napról napra
vendégváróbbak" - az eredeti szöveg.

Az Ukrajna keleti részén, valójában külön államként működő Donyecki Népköztársaságban, a Budapesti Keleti-pályaudvaron készült fényképpel tartják a lelket az emberekben. A „Szeparatisták” propagandacikkében arról írnak, hogy egyáltalán nem fenékig tejföl az élet nyugaton, ne vágyjanak oda. A cikk címe: Sokkoló fotók a „Keleti mennyországból”: hajléktalanok, szeméthegyek, rendőri túlkapások, szétvert utak.
A cikk szerint, az emberek eltúlozzák a nyugati országok jólétét, nem ajánlják, az odaköltözést. Bizonyítékul rengeteg fényképet mutatnak be Amerikáról, Franciaországról, Spanyolországról, Magyarországról, Romániáról, Szlovéniáról, és Lengyelországról.
Ukrajna
jelenleg egységes, valójában 3 részre szakadt, bár a Donyecki- és Luhanszki Népköztársaságokat senki sem ismeri el.

A cikket az "Orosz tavasz" (Ruszveszna) weboldalán találod, dátuma 2015. december 13. Ez a "szeparatisták" weboldala.

Ukrajna Donyecki Népköztársaság Luhanszki Népköztársaság propaganda szeparatisták ukrajnában
Eredeti szöveg: A Budapesti lakosok örömmel fogadták az olcsó lakóhellyeket a város központjában.
Ukrajna Donyecki Népköztársaság Luhanszki Népköztársaság propaganda szeparatisták ukrajnában
Eredeti szöveg: Szlovénia EU csatlakozása óta rengeteg túrista érkezik az országba. A képen a szír túristacsoport látható.
Ukrajna Donyecki Népköztársaság Luhanszki Népköztársaság propaganda szeparatisták ukrajnában
Eredeti ukrán szöveg (izé orosz): Az amerikai rendőrség az afroamerikai énekesnőt védelmezi. (Szerintem ez egy néhány évtizeddel korábbi kép)
Ukrajna Donyecki Népköztársaság Luhanszki Népköztársaság propaganda szeparatisták ukrajnában
A weboldal szerint ilyenek a Pozsonyi utcák

0 Tovább

Hadban állunk, de gázt veszünk és csokit adunk

Roshen csokoládét taposnak
PoRoshen-kó csokoládét taposnak
Donyeckben

Az ukrán parlament, korábban törvényben fektette le, hogy Oroszország agresszor, és törvénytelenül megszállta a Krím- félszigetet. Az ukrán elnök minden nemzetközi fórumon hangsúlyozza, hogy Ukrajna valójában háborúban áll Oroszországgal.
Ennek a kijelentésnek a fényében furcsa az a hír, miszerint Ukrajna 234 millió dollárt átutalt az orosz Naftogaz cégnek és megindította a gázimportot Oroszország felől. Tény az, hogy az orosz gáz nélkül Ukrajna nem tudná átvészelni a telet, de az nem igaz, hogy a lakosság miatt van erre szükség.
Az olcsó orosz gázt télen is az ukrán vállalatok veszik, így tudnak nagy profit mellet Európába exportálható termékeket gyártani. Míg az ukrán elnök a tv kamerák előtt egy harcos amazon látszatát kelti, a háttérben az oligarchák igényeit igyekszik kielégíteni, ami nem meglepő annak fényébe, hogy a Porosenkó tulajdonában lévő Roshen csokoládégyár a mai napig működik Oroszországban.
Jellemző az ukrán állapotokra, hogy az elnök a 2014-es választások előtt megígérte szavazóinak, hogy megválasztása esetén eladja gyárait. Most nemcsak Ukrajnában működnek vígan a Roshen gyárak, de az ellenség országában is működnek.

 

Porosenkó gyára a Roshen
A csokoládékirály nem adja fel birodalmát

Tapossák a csokoládét Donyeckben
A Donyeckiek nem csak a csokoládét szeretnék eltaposni...
Roshen gyár ukrajnában
Egy gyár a sokk közül. Az ukrán elnök igazi birodalma

0 Tovább

Ha részeg katona okoz balesetet, örülj, ha nem lő le (fotók)

ATO baleset
Roncsgyűjtemény egy ellenőrzőpontnál

Ukrajnában sohasem volt acélos a közúti fegyelem. Korábban hosszú időn keresztül a gyorshajtás maximális büntetése 500 forintnak megfelelő pénzbírság volt, manapság 3-4 ezer forint. A komolyabb kihágásokat a híresen korrupt ukrán járőrök lefizetésével lehetett könnyen megúszni.

Az Ukrajna keleti részén zajló fegyveres konfliktusban az sem tudják a rendőrök ellenőrizni, hogy kinél van fegyver, a közúti szabályok betartása teljesen mellékes.

Harckocsi plusz katona plussz pia: a baleset elkerülhetetlen.

Összeválogattam néhány fotót arról, milyen baleseteket okoznak a katonák.

A videón a társak megpróbálják lebeszélni a katonát a fegyverhasználatról a baleset után. Kevesebet kellene integetni és lasaban hajtani.

Tovább még több kép van:
3 Tovább

A Donyecki Népköztársaság vezetője iszik? (videó)

Donyecki Népköztársaság vezetője
Zaharcsenkó tántorog

Az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője Alekszandr Vlagyimirovics Zaharcsenko, aki pro forma a helyi diktátor. A vezetőről, nem alaptalanul terjedt el az a hír, hogy nem veti meg az alkoholt, a május 1-i parádén is illuminált állapotban fogadta a hadsereg tisztelgését. Nem igényel külön magyarázatot az, hogy milyen perspektívák nyílnak egy részeg ember előtt, ha egy egész hadsereget irányíthat.

A videón a május 1-i felvonuláson tántorgó Zaharcsenkó látható

Zaharcsenko 1976-ban született Donyeckben. Bánya villamossági mérnök képesítést szerzett és egy donyecki bányában dolgozott tanulmányai befejeztével. Később jogi tanulmányokat is folytatott, amit nem fejezett be. 2006-tóé a Viktor Janukovics volt elnök által vezetett Régiók Pártjával került szoros munkakapcsolatban a „Kontinent Kereskedő Ház” vezetőjeként.

2014. április 16-án 6 fegyveres társaságában elfoglalta a donyecki városházát és eljuttatták követeléseiket Kijevbe. Májusban hadügyminiszterré nevezték ki, november 4-én megválasztották a Donyecki Népköztársaság vezetőjének. Harcolt és megsérül a Debalcevói katlannál.

Oroszország kivételével nem ismerik el sem az államformáció létezését, sem vezetőjét.

0 Tovább

Fotók, a szétlőtt donyecki reptérről

A donyecki reptér volt az egyik legvéresebb színtere és jelképe az Ukrajnai polgárháborúnak. A harcok majd egy évig tartottak és csak a minszki tűzszünet után felyeződtek be.

Veszteségek:

Ukrajna szerint:

saját oldalon 178 halott 564 sebesült

ellenséges oldalon 1000 halott 2500 sebesült

A Donyecki köztársaság adatai szerint:

saját oldalon 100 halott, 167 sebesült

a kormányerők oldalán 970 halott 744 fogoly

A reptéri harcokban résztvevő ukrán katonákat kiborgoknak nevezik Ukrajnában.

Donecki reptér
A Donecki reptér terminálja

Tovább jönnek még képek

0 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)