Roshen csokoládét taposnak
PoRoshen-kó csokoládét taposnak
Donyeckben

Az ukrán parlament, korábban törvényben fektette le, hogy Oroszország agresszor, és törvénytelenül megszállta a Krím- félszigetet. Az ukrán elnök minden nemzetközi fórumon hangsúlyozza, hogy Ukrajna valójában háborúban áll Oroszországgal.
Ennek a kijelentésnek a fényében furcsa az a hír, miszerint Ukrajna 234 millió dollárt átutalt az orosz Naftogaz cégnek és megindította a gázimportot Oroszország felől. Tény az, hogy az orosz gáz nélkül Ukrajna nem tudná átvészelni a telet, de az nem igaz, hogy a lakosság miatt van erre szükség.
Az olcsó orosz gázt télen is az ukrán vállalatok veszik, így tudnak nagy profit mellet Európába exportálható termékeket gyártani. Míg az ukrán elnök a tv kamerák előtt egy harcos amazon látszatát kelti, a háttérben az oligarchák igényeit igyekszik kielégíteni, ami nem meglepő annak fényébe, hogy a Porosenkó tulajdonában lévő Roshen csokoládégyár a mai napig működik Oroszországban.
Jellemző az ukrán állapotokra, hogy az elnök a 2014-es választások előtt megígérte szavazóinak, hogy megválasztása esetén eladja gyárait. Most nemcsak Ukrajnában működnek vígan a Roshen gyárak, de az ellenség országában is működnek.

 

Porosenkó gyára a Roshen
A csokoládékirály nem adja fel birodalmát

Tapossák a csokoládét Donyeckben
A Donyeckiek nem csak a csokoládét szeretnék eltaposni...
Roshen gyár ukrajnában
Egy gyár a sokk közül. Az ukrán elnök igazi birodalma