Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Földgázháború Ukrajnában

Ukrajna ukrán háború ukrajnai helyzet betiltás orosz filmek
A Nu Pagagyi betiltása jön?

Háborúk a háborúban

Az ukrán--orosz hadakozásnak – a donbászi frontvonal mellett – több hadszíntere van.

Régóta folyik a gázháború. Ez mára olyan bonyolulttá és szerteágazóvá terebélyesedett, hogy akár gáz világháborúnak is nevezhető. S ez nem túlzás. A legutóbb az osztrák kancellár és a német külügyminiszter tett közös állásfoglalást, melyben kifogásolják, hogy az Egyesült Államok az Oroszország elleni gazdasági szankciók szigorításának leple alatt egyrészt saját cseppfolyósított földgázát akarja rátukmálni Európára, másrészt megakadályozná, hogy német és más cégek részt vegyenek az Északi Áramlat-2 építésében. Tehát, az ukrán válság hozadéka lehet egy USA--Európai Unió gazdasági szembenállás. Ezt egyébként elemzők már rég felvetették, mint ahogy azt is, hogy a gazdasági embargó súlyosan érinthetik a benne részt vevő országokat. Közben pedig Putyin elnök (Virág elvtárs után szabadon) röhög a markába, egyenes adásban közli a világgal, hogy a orosz gazdaság kilábalt a válságból, s míg Oroszország ötven milliárd dollárt vesztett a szankciók miatt, a másik fél legalább százmilliárdot.

S itt már át is vonultunk egy másik hadi ösvényre, a propaganda frontjára.

Ukrajna kétségbeesetten igyekszik kiszorítani térségéből az orosz szót.

Kezdődött a filmekkel. Tavaly84, Oroszországban készített mozifilm vetítését és forgalmazását tiltották meg Ukrajnában. Tiltólistán van például A Mester és Margarita, Arkagyij és Borisz Sztrugackij tudományos-fantasztikus regénye, a Lakott sziget alapján készült film. (A Sztrugackij-fivérek 1969-ben írt sci-fije annak idején a Szovjetunióban csak cenzúrázva jelenhetett meg.) Betiltották az 1980-ban elhunyt világhírű szabadgondolkodású színész, énekes és költő, Vlagyirmir Viszockij életéről szóló Köszönöm, hogy élek című filmet is. A tiltólistán már mintegy nyolcszáz alkotás szerepel.

Következett az orosz tv-csatornák ukrajnai sugárzásának tilalma, s legújabban népszerű orosz keresőoldalakat, közösségi portálokat száműzték.


Jogosnak tűnik a kérdés: még mi következik?

A Nu pagagyi!

0 Tovább

Ukrajnai magyarok a fronton

Ukrajna Kelet-Ukrajna ukrajnai háború magyar katonák
Ukrajnai magyar katona a debalcevei bunkerban

Videó a kelet-ukrajnai háború magyarjairól

A kelet-ukrajnai háborúban sok kárpátaljai, ukrajnai magyar katona is harcolt, harcol. Egy részük szerződéses, többségük mozgósított tartalékos.

Az internetre felkerült videóban néhány Szőlős vidéki magyar katona mutatja be a bunker

életet a debalcevei katlanban. A felvétel néhány évvel korábban készült, de csak most osztotta meg Facebook oldalán az egyik önkéntes.

A fiúk a némi iróniával és humorral mutatják be, hogyan kell élniük a harcok sújtotta területen. A katonaélet minőségéről és az ukrán katonák helyzetéről sokat elmond a felvétel.

0 Tovább

Percekre volt a hadiállapottól Ukrajna

Nyilatkozott Janukovics, miután elszabotálták a kihallgatását

Ukrajna ukrán Ukrajnai tágyalás Janukovics Berkut megmagyarázhatatlan
Az ukrajnai és az oroszországi bíróság videoösszeköttetésben.

„Valóban elkövettem egy sor hibát, nem vagyok szent. A legnagyobb hiba, amit elkövettem, hogy nem tudtam, nem találtam magamban elég erőt ahhoz, hogy aláírjam a hadiállapot bevezetéséről szóló parancsot. Akkor ez volt az egyetlen módja a radikálisok megállításának. Nem vállaltam a vérontást” – nyilatkozta Viktor Janukovics egykori ukrán elnök orosz újságíróknak Rosztovban az elhalasztott tárgyalás után.

A szabotázs onnan jött, ahonnan nem várták

Mint arról korábban írtam, a 2014-es ukrajnai rendőri túlkapásokat vizsgáló ügyészség öt volt „Berkutost” vádol azzal, hogy a kijevi Függetlenség téren a tömegbe lőttek és több embert megsebesítettek, megöltek. Az Oroszországban bujkáló / vendégeskedő Viktor Janukovics egykori ukrán elnök vállalta, hogy a nemzetközi jogsegélykérelem keretében videokonferencia keretében tesz vallomást a bírósági tárgyaláson.

A tárgyalás előtti napokon az ukrán médiában több helyen megjelentek találgatások arról, hogy hogyan fogják meghiúsítani a tanúvallomást, működik-e a kapcsolat, megszakítja-e az orosz fél a kényes kérdések alatt a közvetítést.

Az ukrán belügyminiszter Arszen Avakov egyik nyilatkozatában destabilizációs kísérletnek, orosz propagandának nevezte Janukovics vallomástételi szándékát.

Egyes vélemények szerint a tárgyalás napját megelőző éjszaka oroszbarát radikálisok gyújtottak fel egy áramelosztó központot, azzal a szándékkal, hogy megakadályozzák a videohívást. Ezt egyelőre nem erősítették meg az illetékes hatóságok, csak a tűz tényét ismerték el.

Ukrajna ukrán Ukrajnai tágyalás Janukovics Berkut megmagyarázhatatlan
Vizsgálják a szabotázs lehetőségét

A tárgyalás mégis az ukrán fél miatt kellett elhalasztani. Az ukrán törvények szerint csak a vádlottak jelenlétében lehet tanúvallomást tenni. Az „Avtomajdan” képviselői azonban blokád alá vonták a börtönt, ahol a vádlottakat fogva tartják. Janukovics és a vádlottak ügyvédje hiába kérte, hogy a vádlottak távollétében tegyenek vallomást, az ügyész és a bíró ezt elvetette és a tárgyalást november 28-ra halasztották.

Kicsavart logikával tüntetnek az „Avtomajdanosok”

A börtön előtt tiltakozók vezetője, az újságíróknak nyilatkozva azt fejtegette, hogy ha ők engedik, hogy a Berkutosokat a bíróság épületéhez szállítsák, akkor Janukovics vallomásában majd azt mondja, hogy a rendőrök parancsra cselekedtek, ezért az ügyvédeik joggal kérhetik majd, hogy szabadlábon védekezhessenek. A szabadlábra helyezésük után pedig elszökhetnek Oroszországba.

Amennyiben viszont nem jelennek meg a tárgyaláson, nem tehet vallomást Janukovics, és nem ítélhetik el őket. Megmagyarázhatatlan, hogy ki mit szeretne elérni.

Egyelőre úgy tűnik patthelyzet alakult ki, amelyet sem a rendőrség, sem a belügyminiszter nem akar megoldani. Avakov szerint elég sok vér folyt már Janukovics miatt, elég legyen ebből.

Elemzők szerint az ukrán illetékesek sem akarták igazán a vallomástételt, hiszen 10-20 tiltakozó nem akadályozhatta volna meg a rendőrséget és a Nemzeti Gárdát abban, hogy a bíróságra szállítsák az elítélteket.

Az ügyet tehát újra elnapolták, pedig sokan lennének kíváncsiak arra, hogyan magyarázza az ex-elnök a 2014-es eseményeket, bár igazmondásában nem sokan bíznak. Tény az, hogy most többé-kevésbé jogosan kritizálhatják az Ukrajnai igazságszolgáltatást. November 28-án folyt. köv.

1 Tovább

„Értelmetlen és logikátlan az ukrán béke”

Ukrajna Kelet-Ukrajna Debalceve Jaros Minszki Békeszerződés ukrajnai választás
Debalceve a Minszki Békeszerződés után történt.

Ukrajna lépjen ki a minszki megállapodásból – követeli a Jobb Szektor vezetője Dmitro Jaros

Véleménye szerint a békeszerződés 2015-ös aláírása után az orosz csapatok megsértették azt Debalcevénél, ezért megszűnt az érvényessége. „Az nemzeti érdekek elárulása, ha megtartják a választásokat Kelet-Ukrajnában” – vélekedett a katona, politikus.

Véleménye szerint csak azután szabad választásokat tartani a jelenleg megszállt területeken, miután „Ukrajna” teljes egészében visszaszerzi felettük az ellenőrzést.

Jaros azt szeretné, ha felmondanák a Minszk-2 szerződést, mivel az elvesztette érvényességét és Ukrajna követelje a Budapesti Memorandum értelmében az Egyesült Államok és Nagy-Britannia segítségét területi integritásának és függetlenségének megvédése érdekében.

0 Tovább

Nem hír a "Dél-Ukrajnai Atomerőmű" lekapcsolása

Ukrajna atomerőmű Dél-Ukrajnai Atomerőmű atomreaktor
A Dél-Ukrajnai Atomerőmű.

Február 11-én hajnalban visszakapcsolták Ukrajnában az egy nappal korábban lekapcsolt erőműi reaktort. Az atomerőmű hivatalos weboldalának információi szerint, szerda hajnalban azért állították le az „Dél-Ukrajnai Atomerőmű 2-es blokkját, mert megnövekedett a vibráció az áramfejlesztő gőzturbináknál.

Az erőmű közlése szerint minden sugárzási érték normális.

Ukrajna 4 erőművében 15 reaktorblokk található, ebből jelenleg 14 működik. A Zaporozsjei Atomerőmű 1-es blokkja felújítás alatt van. A „Dél-Ukrajnai Atomerőmű"-ben 3 blokk található, melyek egyenként 1000 megawatt energiát termelnek.

Szerdán több tv hírműsora is szalagcímen számolt be az esetről, melynek valójában nincs hírértéke. Tessék, ezért írok én is róla.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető "EnergoAtom" weboldala.

0 Tovább

Ukrajnában tökéletesítették az adócsalást

Ukrajna Jótékonyság alapítvány adó vám ukrán háború ukrajnai segély
A ládikába kerülő pénz, néha a zsebbe megy.

1500 jótékonysági alapítvány hozott be vámmentesen szállítmányokat

Ukrajnában mindenre van kiskapu és mindent meg lehet oldani „okosan”. A Kelet-Ukrajnai háború kirobbanása óta eltelt időben megszokott hírré vált, hogy piacokon és boltokban árusítják a segélyszállítmányokat. Civil aktivisták feljelentése szerint a Vöröskereszt kijevi irodájában ládaszám rendelhetőek különböző krémek, melyeket az egyik multinacionális cég az ukrán katonák számára adományozott.

Természetesen a sima és üzletszerű lopás mellett új módszereket is kidolgoztak. Kihasználva azt, hogy a jótékonysági alapítványok vám és adómentesen hozhatnak be árut Ukrajnába, egyre másra alakulnak a hamis alapítványok. Kijevben egy címre 12 nem létező alapítvány volt bejelentve, akik 200 ezer pár női cipőt hoztak be vámmentesen az országba, amit azonnal tovább is adtak boltoknak. Ezzel körülbelül 200 millió (nem tévedés) vámot és adót csaltak el az államtól.

2015 folyamán 38 ezer tonna áru érkezett Ukrajnába vámmentesen. Meg sem lehet becsülni, hogy ennek hány százaléka csempészáru.

Az ügy talán azért is szomorú, mert míg ezen az oldalon millókkal dobálóznak, addig a 15 ezer forintot érő minimálbérből 5 százalékot levonnak hadiadó-ként.

Ukrajna Jótékonyság alapítvány adó vám ukrán háború ukrajnai segély
Ez az eset feltűnt az ukrán hatóságoknak.
Ukrajna Jótékonyság alapítvány adó vám ukrán háború ukrajnai segély
Kirakodóvásár a segélyszállítmányból. Még friss.
0 Tovább

Fegyveres összetűzés Kelet-Ukrajnában

Ukrajna ukrán háború bunker Kelet-Ukrajna hír Harkov ukrajnai harcok
Kerítés és szögesdrótakadály a határon.

230 kilométernyi tankelhárító akadályt létesítettek Ukrajna az orosz-ukrán határon.
Február 1-én az esti órákban egy felderítő-diverzáns csoportot fedezett fel az ukrán hadsereg Mariupol közelében. Közel egy órán át tartó tűzpárbaj alakult ki, mely hatására a Donyecki Népköztársaság csapata visszavonult - adta hírül Mariupol város honlapja. Sérültekről és arról, hogy milyen fegyvereket vetettek be nem érkezett hír.
Eközben az ukrán médiában megjelent hírek szerint elkészült az a 230 kilométeres védvonal, melyet az ukrán hadsereg Harkov és Csernyigovi területen létesített az orosz-ukrán határon.
A határ mentén létesítettek még 72 kilométernyi drótakadályt, elhelyeztek 9 lőállást, 32 megfigyelőállást és négy "Triton" típusú könnyűpáncélzatú lőállást. A munkálatok mintegy 400 millió hrivnyájába kerültek az ukrán államnak.
Érdekesség: a védvonal olyan területeken épült, ahol nem volt semmilyen agresszió orosz területről.

Az ukrajnai bunkerekről itt írtam.

Ukrajna ukrán háború bunker Kelet-Ukrajna hír Harkov ukrajnai harcok
Így néz ki a védvonal felépítése

0 Tovább

Megtámadták az EBESZ képviselőit Ukrajnában

Ukrajna hírek EBESZ ATO Marjanka mesterlövész Kelet-ukrajna háborós videó ukrajnai videó
Az EBESZ autóját érte tlálat.

Mesterlövészpárbaj „Marjankán”
Az ukrán „Antiterrorista Művelet” (ATO) központjának híre szerint, orvlövészek lőttek az EBESZ képviselőire, akik ukrán tisztekkel utaztak egy konvojban.
A közlemény szerint, január 16-án, az ukrán kormány által nem ellenőrzött Donyecki területen, ismeretlenek rálőttek az EBESZ misszió gépkocsijára. Senki nem sérült meg, csak a járműben esett kár.
A közlemény kiemelte, hogy az eset „Marjankánál” történt, ahol fél év után most állítják vissza a gázszolgáltatást. A misszió egy ukrán katonai csoporttal volt együtt, akik a gázszolgáltató munkatársainak biztonságára vigyáztak.
Az ukrán katonák szerint, az orvlövész célja az elijesztés volt, hogy elhúzzák a helyreállító munkálatok idejét.
Marjanka” forró pontja volt korábban is a kelet-ukrajnai háborúnak, itt az AZOV alakulat harcosai tisztogattak. Az alábbi videón egy lövészpárbaj látható.

0 Tovább

Árvíz Kárpátalján            

ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Utakat vitt el a sárlavina a Tisza vízgyűjtőjén.

Ukrajnában, a Kárpátokban a heves esőzések miatt megemelkedett a folyók vízszintje. Szombatra olyan súlyossá vált a helyzet, hogy több folyón is átszakadt a gát. Lembergi területen, a Tereszva folyó elöntötte Zarika települést.

Kárpátalján 10 milliárd forint körülire becsülik az eddigi károkat. 315 házat öntött el a víz, hogy ezek közül hány vált lakhatatlanná, csak később derül ki.

ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Az amúgy is járhatatlan utak eltűntek

ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Gyönyörű és szörnyű a folyó ereje
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Ahol már levonult az ár
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Több település megközelíthetetlen közúton
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Árvíz és belvíz is veszélyeztet
ukrajna Kárpátalja árvíz ukrajnai árvíz kárpátaljai árvíz
Folyik a védekezés, de kevés az ember

0 Tovább

6 havi nyugdíj = 1 havi rezsi

Minden nyugdíjas KGB kém

Gáz áremelés
Rezsikáosz Ukrajnában

Ukrajnában emelkednek a közüzemi díjak, március hónaptól 1 köbméter gáz 7 hrivnya 19 kopekbe kerül, ez körülbelül 100 forintnak felel meg. Azok, akik a viszonyokkal nincsenek tisztában, azt mondják, Magyarországon pont ennyibe kerül, mi a probléma? Miért tüntetnek az ukránok? Az országban jelenleg a következőképp alakulnak a fizetések:

átlagkereset – 3000 hrivnya = 37 ezer forint

minimálbér – 1378 hrivnya = 17 ezer forint

létminimum – 1218 hrivnya = 15 ezer forint

nyugdíj – 1074 hrivnya = 13 ezer forint

A képlet világos: a megemelt közüzemi díjakat, egész egyszerűen nem lehet kifizetni. Egy hidegebb téli hónapban egy ház rezsiköltsége elérheti egy nyugdíjas 6 havi nyugdíját.

Miért nem tört ki felkelés?

A többé-kevésbé nyugodt hangulat annak köszönhető, hogy a gázáremelést a nyári hónapokra időzítették, amikor értelemszerűen alacsonyabb a gázfogyasztás. Emellett a hatóságok folyamatosan azt sulykolják az emberekbe, Jacenyuk miniszterelnök azt hangsúlyozza:

Aki ezekben a nehéz időkben tiltakozik, sztrájkol, az az ország ellensége, orosz KGB kém.

A helyzet aggasztó és kilátástalan, a legjobb fantáziájú írók sem tudják elképzelni, hogy mi lesz, ha megjönnek a novemberi számlák. Nyugat-Ukrajnában is kitör a háború?

1 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)