Ukrajna Magyarország Simicska Lajos Mahír Viktor Janukovics Orbán Viktor
A Janukovics módszer nem jött be!

Az Origón olvastam a hírt, hogy Rendőrök razziáztak Simicska plakátőreinél. Eddig nem írtam a magyar belpolitikáról szubjektív posztot, de talán most itt az ideje, teszem ezt Ukrajnai kontextusban.
Előrebocsátanám, hogy a cikkben és ügyben szereplők egyikével sem szimpatizálok igazán, s talán leginkább a biztonsági őröktől viszket a hátam, DE…
Addig értem, hogy el akarják bontani az ominózus oszlopokat, azt is értem, hogy megpróbálják ebbe belevonni a rendőrséget, de miért így? Az őrző-védőnek az a dolga, hogy védje az objektumot. Ha ezzel bármiféle törvényt sért, menjen oda a rend zord őrzője, és szólítsa fel távozásra, bilincselje meg, ha kel lője le.
Én szeretném azt hinni, hogy ha felbérelek egy biztonsági őrt, az megvéd engem bárkitől.
Magyarországon ezt akarják elvenni az emberektől.
Az elbujdosott ukrán elnök Viktor Janukovics módszereire emlékeztet az, ahogyan most megpróbálnak elbánni Simicska Lajossal, a Mahíren, a biztonsági cégen keresztül.
Ukrajnában sokáig tűrte ezt a nép, és mi lett belőle? Nem gondoltuk volna, hogy lessznek akik erőszakosan fellázadnak Janukovics ellen, de azt sem, hogy keleten háborút robbantanak ki mellette. Magyarországon 2006-ban már kiderült, hogy van az országnak saját (Hoffi szerint)csőcselékje.
Vitatkozhatunk azon, hogy a keleti szeparatistáknak van-e igazuk, vagy a hatalmon lévőknek, egy biztos, ez most így SENKINEK SEM JÓ! Ukrajnában.