Ukrajna Ungvár Európa börtön
Ez nem a GULAG, ez Ukrajna és a börtönkása.

Középkori állapotok Ukrajnában

A vizsgálóbizottság szerint az ungvári börtönben a rabok nem kapják meg a fejadagjukat, hidegben és katasztrofális higiéniai körülmények között élnek.

Decemberben az emberi jogokkal foglalkozó megbízott regionális koordinátorok előzetes bejelentés nélküli bejárást tartottak az ungvári 9-es számú büntetés végrehajtási intézményben. A helyszínen az emberi jogok súlyos megsértését tapasztalták, emberhez méltatlan körülmények között élnek a rabok.

A hosszú jelentésben megemlítik a cellák világításának hiányát, nem létezik szellőzés és légkondicionálás a látogató fogadó helyiség elhanyagolt állapotban van. Nem működik a cellákban a WC és nincs ivóvízellátás sem. Az már szinte mellékes, hogy sehol sem tűntetik fel az elítéltek jogait és kötelezettségeit.

Az étkezde ellenőrzésekor azt tapasztalták, hogy a menüben feltüntetett salátát nem kapták meg a rabok, a szakácsok pedig nem tudták, vagy nem akarták kiadni a próbamenüt az ellenőröknek.
Az orvosi szobában a hőmérséklet 13 fok volt, amely semmilyen ukrajnai előírásnak sem felel meg, betegellátásra pedig alkalmatlan.

A felszerelés hiánya egyébként nem okoz problémát, mivel az ápolói személyzet kiegészítésre szorulna.

A képeket elnézegetve az jut eszembe, hogy nagyon messze van még Ukrajna Európától.

Ukrajna Ungvár Európa börtön
Nem a folyóvíz hiánya a legnagyobb baja ennek a WC-nek.