Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fegyveres összetűzés Kelet-Ukrajnában

Ukrajna ukrán háború bunker Kelet-Ukrajna hír Harkov ukrajnai harcok
Kerítés és szögesdrótakadály a határon.

230 kilométernyi tankelhárító akadályt létesítettek Ukrajna az orosz-ukrán határon.
Február 1-én az esti órákban egy felderítő-diverzáns csoportot fedezett fel az ukrán hadsereg Mariupol közelében. Közel egy órán át tartó tűzpárbaj alakult ki, mely hatására a Donyecki Népköztársaság csapata visszavonult - adta hírül Mariupol város honlapja. Sérültekről és arról, hogy milyen fegyvereket vetettek be nem érkezett hír.
Eközben az ukrán médiában megjelent hírek szerint elkészült az a 230 kilométeres védvonal, melyet az ukrán hadsereg Harkov és Csernyigovi területen létesített az orosz-ukrán határon.
A határ mentén létesítettek még 72 kilométernyi drótakadályt, elhelyeztek 9 lőállást, 32 megfigyelőállást és négy "Triton" típusú könnyűpáncélzatú lőállást. A munkálatok mintegy 400 millió hrivnyájába kerültek az ukrán államnak.
Érdekesség: a védvonal olyan területeken épült, ahol nem volt semmilyen agresszió orosz területről.

Az ukrajnai bunkerekről itt írtam.

Ukrajna ukrán háború bunker Kelet-Ukrajna hír Harkov ukrajnai harcok
Így néz ki a védvonal felépítése

0 Tovább

Leégett az „Ukrajna”

Ukrajna Kárpátalja Ungvár Ukrajna áruház tűz 2016 hír
A látótávolság nulla az úton.

Egy tipikus ukrajnai tűzeset

Ég Ungvár legrégebbi "szupermarkete". A kétszintes, szovjet időkből ránkmaradt épület oltását nem siették el a tűzoltók. Hivatalosan magyar idő szerint 7:30-kor érkezett bejelentés az ungvári tűzoltóságra, hogy kigyulladt az Ukrajna áruház alsó emelet, 70 tűzoltó vonult ki az oltáshoz.

A tüzet jobbára csak távolról szemlélő bolttulajdonosok szerint a tűzoltók oltóanyag nélkül érkeztek, és a papírmunkával kezdték az oltást.

Nyolc óra után 20-25 perccel zárták le az 5 sávos Minaj utcát, hogy a szomszédos "Zakarpattya Hotel"-ből egy kb. 200 méteres slagon keresztül (egy darab) oltsanak.

A tűz bejelentése után 2 órával - amikor már az emelet is lángolt - érkezett mg a városi vízművek két lajtos kocsija a vízzel, ekkor zárták le a sűrű füst miatt járhatatlan utakat is.

A mintegy 1000 négyzetméteres üzletet a rendszerváltás után butikokra osztották és magánszemélyek bérelték.

1 Tovább

„Sódar akció végrehajtva!” – jelentették a vegán terroristák.

Malaclopás Kárpátalján - állítólag!!!

 

Ukrajna Kárpátalja hír hoax vicc böllérfesztivál malaclopás Gecse
Már a disznókkal is malackodnak.

A Gecsei Nemzetközi Böllérfesztivál előestéjén, magukat vegetáriánusoknak valló terroristák ismeretlen helyre távoztak mintegy húsz darab sertéssel. A hír az egyik ukrajnai hírportálon, az ua-reporter.com oldalon jelent meg.

A sertésrablók már felvették a kapcsolatot a falu vezetőségével és elmondták követeléseiket a Kárpátaljai Magyarokkal szemben is.

A „Vegánok” azt követelik, hogy egyszer és mindenkorra szüntessék be a gecsei böllérfesztivált, különben óránként lelőnek egy haszonállatot. A terroristák és áldozataik a falu körüli erdőkben bújkálnak.

Bár a hírt átvette néhány kárpátaljai portál, egyértelműen hoaxról beszélhetünk.

0 Tovább

Véget ér egy korszak: megszűnt az Antonov konszern

Ukrajna Ukroboronprom An-225 ukrán fegyvergyártó Antonov hírek
A fegyvergyárban készülnek ezentúl a repülők.

A világ legnagyobb repülőgépét is gyártó „Antonov” repülőgépgyártó konszern hivatalosan megszűnt.
A nagy múltú cég alvállalatai ezentúl az állami fegyvercég az „Ukroboronprom” felügyelete alatt működnek tovább. Az átalakítások a kijevi hatalom reformpolitikájának részeként zajlanak jelenleg. Az „Ukroboronprom” állami fegyvergyártó vállalatot 2010-ben hozta létre az ukrán kormány, hogy optimalizálják és felügyeljék az Ukrajna területén gyártott, modernizált, felújított haditechnikát.
Az Antonov világhírű repülőgépgyártó cég olyan ismert modelleket gyártott, mint az AN-32, AN-148, AN-74, AN-124, AN-70 ész AN-225.
Az AN-225 „Mrija” (álom) jelenleg a világ legnagyobb, üzemben lévő teherszállító repülője. Az ukrán gyár egy sor modernizációt hajtott végre rajta, hogy egyáltalán repülhessen.
Érdekeség: az elavult navigációs fedélzeti számítógépek helyett a repülőmérnökök laptopokat használnak.

Ukrajna Ukroboronprom An-225 ukrán fegyvergyártó Antonov hírek
Az AN-225 összehasonlítása a többi Antonov típussal.
0 Tovább

Megtámadták az EBESZ képviselőit Ukrajnában

Ukrajna hírek EBESZ ATO Marjanka mesterlövész Kelet-ukrajna háborós videó ukrajnai videó
Az EBESZ autóját érte tlálat.

Mesterlövészpárbaj „Marjankán”
Az ukrán „Antiterrorista Művelet” (ATO) központjának híre szerint, orvlövészek lőttek az EBESZ képviselőire, akik ukrán tisztekkel utaztak egy konvojban.
A közlemény szerint, január 16-án, az ukrán kormány által nem ellenőrzött Donyecki területen, ismeretlenek rálőttek az EBESZ misszió gépkocsijára. Senki nem sérült meg, csak a járműben esett kár.
A közlemény kiemelte, hogy az eset „Marjankánál” történt, ahol fél év után most állítják vissza a gázszolgáltatást. A misszió egy ukrán katonai csoporttal volt együtt, akik a gázszolgáltató munkatársainak biztonságára vigyáztak.
Az ukrán katonák szerint, az orvlövész célja az elijesztés volt, hogy elhúzzák a helyreállító munkálatok idejét.
Marjanka” forró pontja volt korábban is a kelet-ukrajnai háborúnak, itt az AZOV alakulat harcosai tisztogattak. Az alábbi videón egy lövészpárbaj látható.

0 Tovább

Vesztegetésre van pénz Ukrajnában

Ulrajna adóhatóság SzBU vesztegetés hír hírek
Egy csomagtartónyi pénzt foglaltak le.

Autós üldözésbe torkollott a letartóztatás - az SZBU hírei szerint.

Három vezető beosztású, kijevi adóhivatalnokot fogtak el az ukrán titkosszolgálat, az SzBU munkatársai. A több szolgálat bevonásával végrehajtott rajtaütés akkor történt, amikor az adórendészet munkatársai átvették a 3,8 millió ukrán hrivnya (kb. 46 millió forint) értékű csúszópénzt.

Az hivatal munkatársai az átvett összegért cserében azt ígérték, hogy elengednek 14 millió hrivnya (163 millió forint) adótartozást.

Az elfogás közben az egyik gyanúsított megpróbált autójával elmenekülni, közben több járművel karambolozott. Végül elfogták.

Ulrajna adóhatóság SzBU vesztegetés hír hírek
A Kijevi üldözés eredménye.

Ukrajnában nem az első eset, hogy vezető beosztású hivatalnokokat fognak el, csúszópénz elfogadásának vádjával. Az akciók az ukrán kormány EU-csatlakozási cselekvési tervének részét képezik.

0 Tovább

Elköveti Viktor J. hibáit O. Viktor? Intelmeim Ukrajnából

Ukrajna Magyarország Simicska Lajos Mahír Viktor Janukovics Orbán Viktor
A Janukovics módszer nem jött be!

Az Origón olvastam a hírt, hogy Rendőrök razziáztak Simicska plakátőreinél. Eddig nem írtam a magyar belpolitikáról szubjektív posztot, de talán most itt az ideje, teszem ezt Ukrajnai kontextusban.
Előrebocsátanám, hogy a cikkben és ügyben szereplők egyikével sem szimpatizálok igazán, s talán leginkább a biztonsági őröktől viszket a hátam, DE…
Addig értem, hogy el akarják bontani az ominózus oszlopokat, azt is értem, hogy megpróbálják ebbe belevonni a rendőrséget, de miért így? Az őrző-védőnek az a dolga, hogy védje az objektumot. Ha ezzel bármiféle törvényt sért, menjen oda a rend zord őrzője, és szólítsa fel távozásra, bilincselje meg, ha kel lője le.
Én szeretném azt hinni, hogy ha felbérelek egy biztonsági őrt, az megvéd engem bárkitől.
Magyarországon ezt akarják elvenni az emberektől.
Az elbujdosott ukrán elnök Viktor Janukovics módszereire emlékeztet az, ahogyan most megpróbálnak elbánni Simicska Lajossal, a Mahíren, a biztonsági cégen keresztül.
Ukrajnában sokáig tűrte ezt a nép, és mi lett belőle? Nem gondoltuk volna, hogy lessznek akik erőszakosan fellázadnak Janukovics ellen, de azt sem, hogy keleten háborút robbantanak ki mellette. Magyarországon 2006-ban már kiderült, hogy van az országnak saját (Hoffi szerint)csőcselékje.
Vitatkozhatunk azon, hogy a keleti szeparatistáknak van-e igazuk, vagy a hatalmon lévőknek, egy biztos, ez most így SENKINEK SEM JÓ! Ukrajnában.

0 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)