Az orosz elnök bejelentette, hogy Amerika fizette az ukrán elnök elleni puccs végrehajtóit.

Vlagyimir Putyin Amerikát vádolja
Putyin egy hadgyakorlaton

Vlagyimir Putyin a hétvégén adott interjút a Charlie Rose amerikai lapnak, amelyben úgy fogalmazott, hogy Pontosan tudja, hogy az Eggyesült Államok beavatkozott az ukrán belpolitikába és szerepet játszott Janukovics elnök eltávolításában.

Újságirói kérdésre így válaszolt:

"Onnan tudom, hogy rengeteg kapcsolatunk van az ukrán lakossággal. Több ezer kapcsolatunk van magánemberekkel. Tudjuk, hogy ki mikor és hol találkozot, ki kit fizetett le és mennyi pénzt kaptak. Ismerjük azokat az embereket, akik kiképezték a Janukovics elleni puccs végrehajtóit. Mi mindent tudunk!" - zárta a Nagy Testvér-t idéző fordulattal az orosz elnök.

Megerősítette azt is, hogy Oroszország tiszteletben tartja Ukrajna függetlenségét, de "azt szeretném, ha más országok és tiszteletben tartanák az országok szuverenitását" - fogalmazott Putyin.

Az interjú végén kiemelte "Nem Oroszország az, aki legitim kormányokat dönt meg, mi nem támogatunk olyan harcot, amely a törvényes, nép által választott hatalom ellen folyik" - nyomatékosította Vlagyimir Putyin.

Természetesen arra a kérdésre, hogy vannak-e orosz csapatok Ukrajnában, Putyin kitérő választ adott.

(Ukrajnában még mindíg vita folyik arról, hogy Janukovics elnök megbuktatását kik rendelték meg, kik finanszírozták, egyedül a végrehajtók váltak ismertté.)