Ukrajna Kárpátalja bevándorlók
Kárpátaljai migránsok?

Lázár János tegnap azt találta mondani, hogy Magyarországnak nincs szüksége a szíriai bevándorlókra, nincs betelepítési tervük, ha kell, Ukrajnából a Kárpátaljai magyarokat fogják betelepíteni, arra van tervük.

Miért kell ez a terv? Miért félnek tőlünk?

Kárpátalján jelenleg ugyan feszült a helyzet, de egyelőre nem jellemző, hogy az itt élő magyarokat atrocitások érnék. A soknemzetiségű területen kevés olyan nacionalista él, akinek ne lennének valamilyen magyar gyökerei. A nagyobb rendbontásokhoz rendre a Lembergi ultrákat vagy a PSz Jobb szektor embereit kellett Ungvárra buszoztatni, minden valószínűség szerint valamely politikai erő megrendelésére.

A júliusi Munkácsi tűzharc ugyan közelebb hozta a lőporszagot, az itt lakók nagy része beletörődött helyzetébe. Az viszont az újdonság erejével hatott, hogy nehézfegyverekkel lőttek szét rendőrautókat. Aknavetőket valószínűleg a 45-ös Szovjet megszállás óta nem használtak.

Annyi azonban bizonyos, terv ide vagy oda, a Kárpátaljai magyar és nem magyar fiatalok nagy része már Magyarországon van. Vagy a jobb életreményében, vagy a katonai behívótól való félelmében tántorgott ki a jobb világba, egyesek szerint anyaországba.

Úgyhogy nyugalom, egyelőre nem megyünk !

Kellenek-e a bevándorlók?