Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ukrajnában 0,45 liter benzin van 1 liter benzinben

Ukrajna benzin ár benzin A-92 A-95 Kárpátalja fogyasztó védelem benzinkút
Az ukrán csodabenzinkút kiapadhatatlan.

Az ukrán adóhatóság szerint a Kutak több benzint adnak el, mint amennyit vesznek

Sok határ menti lakost csábít át Ukrajnába az olcsó benzinár. A határtól néha csak száz méterre mennek, betankolnak, vesznek néhány doboz cigarettát – ami most száz forintba kerül – és mennek is haza.

Az ukrajnai autósok már egy jó ideje inkább 92-es benzint tankolnak, mert a szóbeszéd szerint „azzal kevesebb a mutyi”. Az ukrán adóhatóság által végzett vizsgálat szerint a forgalomba A-95-ös benzin 45%-a, az A-92-es motorbenzinnek a 39%-a benzin, a többi különféle adalékanyag.

Furcsa azonban, hogy a „fogyasztóvédelmi hatóság” most elvégzett vizsgálata mindössze a kutak harmadánál állapított meg szabálytalanságokat. 31 mintát vettek Ukrajna különböző megyéiben olyan benzinkutaknál, ahonnan fogyasztói panasz érkezett. 21 alkalommal mindent rendben találtak.

A hatóság kijelentette: továbbra is ellenőriznek, ha érkezik bejelentés. Ahol szabálytalanságot tártak fel, ott az értékesítésre átvett rossz minőségű áru értékének 300 %-a a büntetés.

6 Tovább

Timosenkó felelős a Krím-félsziget megszállásáért

Ukrajna Krím-félsziget megszállása Turcsinov Timosenko ukrán hadsereg védelmi tanács ukrán háború 2014
Kinek a parancsára maradtak tétlenek a
körbezárt katonák?

Az Ukrán Védelmi Tanács feloldotta a titkosítás alól a 2014. február 28-i ülés jegyzőkönyvét, amikor is a Krím-félsziget orosz megszállásával kapcsolatos teendőket vitatták meg.

Mint kiderült, a Védelmi Tanács ülésén elhangzott az az információ, hogy az Orosz Föderáció hadserege átcsoportosításokat hajt végre Ukrajna határán, és nyilvánvalóan egy esetleges fegyveres beavatkozásra készülnek.

A védelmi miniszteri tisztséget betöltő Igor Tenyuh úgy tájékoztatta a jelenlévőket, hogy 38 ezer orosz katona, 761 tank 720 ágyú és több mint kétezer páncélautó várja a parancsot, hogy megtámadja Ukrajnát. Ezen felül 2014. február 28-án nyolcvan katonai hajó indult meg a Fekete-tengeri katonai kikötők felé.

Az ukrán védelmi tanács ülésén szóba került az azonnali hadiállapot bevezetése, melyet kizárólag Alekszandr Turcsinov támogatott. (Később az ő parancsára vetettek be katonákat Kelet-Ukrajnában a polgári lakosság ellen.)

Ukrajna Krím-félsziget megszállása Turcsinov Timosenko ukrán hadsereg védelmi tanács ukrán háború 2014
Julija Timosenko 2014. február 22-én.

Mint a jegyzőkönyvből kiderül, a leginkább Júlia Timosenkó ellenezte a hadiállapot bevezetését Ukrajnában. Véleménye szerint az ukrán hadsereg nem volt olyan állapotban, hogy felvegye a harcot az orosz hadsereggel és ezért nem szabad Putyinak alapot adni arra, hogy erőt alkalmazzon Ukrajnával szemben. A továbbiakban az ex kormányfő úgy vélekedett, hogy azonnali segítséget kell kérni a Nyugattól és NATO csapatok segítségével kell Oroszországot megregulázni. "Ukrajna békegalamb kell, hogy legyen."

Ha igaz, és a most nyilvánosságra hozott iratok valóban ezt tartalmazzák, és ez megfelel a valóságnak, akkor Ukrajna sorsát egy mozgáskorlátozott, 6 napja korábban még börtönben lévő elítélt határozta meg, aki ellen akkor még tartott a bírósági eljárás. Bár a valóban alkalmatlan Timosenkót szeretnék ezzel a jegyzőkönyvvel a hatalomból eltávolítani, valójában az akkori hatalmi pozícióban lévő személyek és Turcsinov alkalmatlanságát demonstrálja az irat.

8 Tovább

Újabb dróntámadás egy ukrajnai hadianyagraktár ellen

Ukrajna drón dron támadás fegyverraktár hadianyagraktár Donyec
Megerősítették a raktár védelmét.

Február 17-én két pilóta nélküli repülőeszköz támadta meg a Donyec megyével határos, Zaporozsjei hadianyagraktárt. Az első dron gondoskodott a világításról, míg az őt követő aknákat dobott a fegyverraktár területére.

A robbanásban senki nem halt meg, egy ember megsérült, a következményeket a körlet személyzete „operatívan likvidálta”. A terület parancsnoka egyértelműen orosz agressziónak nevezte az esetet.

A fegyverraktár Zaporozsjei területen, Kujbisev mellett található Ukrajnában.

A hírek szerint a terület ötven pontján ütött ki tűz, amit vízzel és földdel oltottak el.

Ez már nem az első dróntámadás Ukrajnában.

1 Tovább

Lemondott a főügyész, Jacenyuk készül

Ukrajna ukrán parlament Petro Porosenkó Arszenyij Jacenyuk ukrán kormány
A Gázhercegnő feszülten figyeli a történelmi ülést.

Amerika megadta a kilövési engedélyt?

Az ukrán parlamentben ma hallgatják meg a kormány beszámolóját és döntenek a hatalom „újraindításáról”.

Petro Porosenkó, Ukrajna elnöke „tanácsára” lemondott posztjáról az ukrán főügyész. Szintén az elnök sugallatára összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás, hogy bizalmatlansági szavazást tartsanak a kormányfőről és kormányról.

Ukrajna jelenleg a csőd szélén táncol, keleti részén háború dúl, a Krim-félszigetet elcsatolták, nő a szegénység. Nem túlzás azt állítani, hogy életbevágóan fontos parlamenti ülésen vesznek részt a képviselők. Ennek megfelelően az ex-kormányfő Júlia Timosenkó új imidzsével szórakoztatta képviselőtársait. Az ő anyagi helyzete mellett érthető, hogy untatta az ülés.

Mindeközben: Ukrajna mellélőtt a „civil kezdeményezéssel”, mely arra irányult, hogy feltartják az Ukrajna területén áthaladó orosz kamionokat. 16-án déltől az orosz kormány hasonló határozatot fogadott el, melynek hatására sokkal több ukrán rendszámú kamion kénytelen a határon vesztegelni.

Ukrajna a Kazahsztánba történő áruszállítást Oroszországon keresztül bonyolítja. A tiltásnak beláthatatlan gazdasági következményei lehetnek.

 

Ukrajna ukrán parlament Petro Porosenkó Arszenyij Jacenyuk ukrán kormány
Az orosz és az ukrán kamionok is vesztegelnek

0 Tovább

Kamionblokád helyett szemetet találtunk

Ukrajna Kárpátalja Kárpátok szemét Talabor-Nagy-ág vízierőmű kamion blokád Ökörmező
Vadregényes szemetes Kárpátok.

A hétvégénket Nagyszőlősön töltöttük, ott olvastam a hírt, hogy ukrán önkéntesek feltartóztatják a hágónál az orosz kamionokat. A kamionblokád egy jó téma, ezért úgy döntöttünk, hogy kerülővel indulunk haza Ungvárra és készítünk néhány képet ide a blogba.

Az út a borús idő ellenére kellemesnek ígérkezett, hiszen joggal bízhattunk abban, hogy láthatunk havas erdőket, hegyeket útközben, a Kárpátok magaslatain.

Az útvonal kb. így nézett ki: Nagyszőlős - Huszt - Iza - Félsziget - Ökörmező - Fülöpfalva - Volóc - Verecke.

Útközben található a Talabor-Nagy-ági vízierőmű, mely szintén nem mindennapi látványosság. A kitérő mintegy 120 kilométer, óvatos becsléssel, 2 órával többet utazunk, de közben az Ökörmezői Tájvédelmi Övezet mellett megyünk el, ahol a Szinevéri-tó is található.

Abban semmi meglepőt nem találtam, hogy utak helyenként nincsenek, ezt egy kárpátaljai hamar megszokja, viszont amit Lipcse, Félsziget és Ökörmező között a Nagy-ágban láttunk, arra nem voltunk felkészülve. Az út a folyó mentén halad és több mint 50 kilométeren keresztül egybefüggő szemétsáv kíséri. A levegőjéről és fáiról híres gyönyörű tájvédelmi környék egy óriási szemétdomb lett. Természetesen ez nem volt számomra újdonság, hiszen korábban írtam már az Ukrajnában úszó szemétről, de így megtapasztalni szörnyű élmény volt. Sajnos nagyon rosszra fordult az idő és szörnyen esett, ezért csak néhány fényképet készítettünk a Kárpátokat elöntő szeméthalomról.

Négy órát tartott az út a Vereckei rendőrposztig, ahol az ott poharazó "kamionfeltartók" már annyira nem is érdekeltek. A blokád úgy néz ki, hogy néhány méterre a rendőrposzttól felállítottak egy sörsátrat, odahordtak egy nagy halom, kirakták a kötelező zászlókat és ott jártunkkor éppen csendesen iszogattak. Egyetlen kamion vesztegelt a rendőrposztnál, várva, hogy mi fog történni.

A kamionblokádról, a sötétség miatt már nem készítettem fényképeket, de amit addig láttunk, az így is bőven elég volt.

Ukrajna Kárpátalja Kárpátok szemét Talabor-Nagy-ág vízierőmű kamion blokád Ökörmező
Lipcsénél a partradobott szemét

0 Tovább

A világ leghosszabb lakóháza

ukrajna leghosszabb lakóház Luck
A világ legnagyobb lakóháza ukrajnában.
wikimapia.org

Az Ukrajnában, Luck városában található szalagház 1750 méter hosszan húzódik négy sugárút mentén. Az egybefüggő emeletes házak hossza nem kevesebb, mint 3029 méter és négy buszmegállót használhatnak a lakói.

Az épületet tíz éven keresztül építették 1969 és 1980 között és a lakói csak „a nagy fal”-nak nevezik.

A tömböt negyven egymásba épített 5 és 9 emeletes lakóház alkotja 120 lépcsőházzal és mintegy 3000 lakással és 9150 lakóval.

Az ukrán hírtelevízió által készített riportfilm szerint, az itt élők rettenetesen élvezik, hogy ilyen óriási épülettömbben lakhatnak, hiszen a házak között „meghitt és kellemes udvarok vannak”.

Az természetes, hogy az új lakók (és a régiek is) időnként keresik, hogy vajon merre is van a lakásuk.

ukrajna leghosszabb lakóház Luck
Rengeteg buszmegállóra van szükség a világ leghoszabb házánál.
2 Tovább

Nem hír a "Dél-Ukrajnai Atomerőmű" lekapcsolása

Ukrajna atomerőmű Dél-Ukrajnai Atomerőmű atomreaktor
A Dél-Ukrajnai Atomerőmű.

Február 11-én hajnalban visszakapcsolták Ukrajnában az egy nappal korábban lekapcsolt erőműi reaktort. Az atomerőmű hivatalos weboldalának információi szerint, szerda hajnalban azért állították le az „Dél-Ukrajnai Atomerőmű 2-es blokkját, mert megnövekedett a vibráció az áramfejlesztő gőzturbináknál.

Az erőmű közlése szerint minden sugárzási érték normális.

Ukrajna 4 erőművében 15 reaktorblokk található, ebből jelenleg 14 működik. A Zaporozsjei Atomerőmű 1-es blokkja felújítás alatt van. A „Dél-Ukrajnai Atomerőmű"-ben 3 blokk található, melyek egyenként 1000 megawatt energiát termelnek.

Szerdán több tv hírműsora is szalagcímen számolt be az esetről, melynek valójában nincs hírértéke. Tessék, ezért írok én is róla.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető "EnergoAtom" weboldala.

0 Tovább

Mennyi az olaj? Mennyi a benzin?

Ukrajna benzin ár olaj ár kelet-ukrajna
Esik az olaj ára, marad a benzinár.

A Brent kőolaj világpiaci ára 32 dollár 88 cent, az olcsóbb Orosz kőolajat természetesen a Kelet-Ukrajnai háború miatt nem vásárolhatja Ukrajna.
A hivatalos dollár–hrivnya középárfolyam 25 hrivnya 91 kopejka.
Ez azt jelenti, hogy 1 hordó nyersolajért 851,92 hrivnyát kell fizetni, tehát 1 liter nyersolaj beszerzési ára 5 hrivnya 36 kopejka.
Ukrajnában a legnépszerűbb 95-ös motor benzin ára jelenleg átlagosan 20 hrivnya. Ez annyit jelent, hogy a benzinár 75 %-a egyéb költség!
Nem akarok következtetéseket levonni, de szerintem ez így nincsen jól.

0 Tovább

Drónok harca a határon

Ukrajna Ungvár dron drón ukrán-magyar határ csempészet
Repülőket is gyártanak a csempészek.

Megelevenedik a terminátor filmek fantáziavilága?

Ukrajnában a cigarettacsempészek drónokat használnak, a feltűnés nélküli határátlépéshez és a határőrség megfigyelésére.

Az Origó cikke szerint a NAV is beszerezte a szükséges pilóta nélküli repülő eszközöket, melyekkel megfigyelhetik a csempészek mozgását például az ukrán-magyar határon.

Mai hír, hogy Ungváron, a hajnali órákban a rendőrség megállított egy terepjárót, mely árvizsgálása során egy nagy teljesítményű pilóta nélküli repülőgépet fedeztek fel az utastérben.

Érdekes, hogy pont olyan repülő alkalmatosságról van szó, melyet legutóbbi posztomban illusztrációként választottam.

Feltételezhetően a gépet Ungváron, az ukrán-szlovák határon használhatták. A nyomozók vizsgálják a repülő adathordozóját és programját.

Izgalmas lenne látni, ahogyan a NAV drónja találkozik a csempész drónnal…

Ukrajna Ungvár dron drón ukrán-magyar határ csempészet
Pihen a dron, kikötötték...
0 Tovább

Nem aggódnak az ukrán csempészek a NAV légpárnása miatt

Ukrajna Kárpátalja ukrán-magyar határ légpárnás drón dron záhonyi határátkelő
Ez a modell 6 kilogrammot képes felemelni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mintegy 58 millió forintért vásárolt légpárnás hajót. A jármű a záhonyi határátkelőhely környékén fog szolgálatot teljesíteni.

A hír hallatán nem estek pánikba Kárpátalján az ukrán cigaretta és embercsempészek. A főbb útvonalaik most is az ukrán-magyar határ szárazföldi szakaszán vannak, mivel itt elég könnyen átslattyognak Európába. Tény, hogy gyakran használtak kompszerűen működtetett csónakokat is, de a csempészek szakmai felkészültsége már XXI. századi. A korábban a hírekben szereplő sárkányrepülők használata is elavult módszernek számít. A csempészek egyik kedvelt módszere lett a drónok alkalmazása. Egy lembergi cég konkrétan erre specializálódott.

A megvásárolt kisrepülők amint elérnek egy bizonyos magasságot átváltanak automata üzemmódba, elrepülnek a szomszédos magyar terület megadott pontjára, majd visszatérnek. A határőrség így nem is tapasztal árulkodó rádiójeleket sem az ukrán oldal felől.

Egy ilyen repülő alkalmatosság, ami egyszerre 15 karton cigarettát képes a levegőbe emelni, Ukrajnában kb. 1,5 millió forintba kerül. Egy éjszaka alatt 150 ezer forintnyi hasznot is hozhat.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményeket fog tudni elérni a modern légpárnás a határőrizetben.

0 Tovább

Bizonyítva: Nem lehet áthajtani az Ungon

Ukrajna Kárpátalja Ung Ungvár 2016 terepjáró
Gumicsónakkal egyszerűbb a folyóban.

Két vállalkozó kedvű ember úgy döntött, hogy nem kerülnek néhány száz métert a hídig, átmennek a terepjáróval az Ung folyó másik partjára. A terepjáró a folyó közepén megadta magát, így a katasztrófavédelem munkatársai mentették ki őket.

A rendőrség nyilatkozata szerint, a környezetvédelmi hatóság indít ellenük eljárást, a folyó szennyezésért.

Arra a kérdésre, hogy miért tették, a szokásos válasz jött: Jó ötletnek tűnt.

0 Tovább

Vödörről a vonatra

Ukrajna vonat Elektricska vödör
Az öregek és a nyugdíjasok is kénytelenek utazni.

Tessék mondani, ez már Európa?

Ukrajnában a helyi érdekeltségű járatok funkcióját úgynevezett "Elektricskák" töltik be. Ezen járművek komfortjáról külön ódákat lehetne zengeni, hiszen a "fapados" itt szó szerint értendő.

Az ilyen vonatokra történő fel iletve leszállás még az állomásokon is nehézkes, de mi van akkor, ha egy megállóhelyen kell felszállni rá, ahol peron sincs?

Ezt láthjuk az alábbi videón. Az ukrán emberek leleményesek, és még a nyugdíjasok és öregek is megoldják, ami megoldhatatlannak tűnik.

0 Tovább

Ukrajnában tökéletesítették az adócsalást

Ukrajna Jótékonyság alapítvány adó vám ukrán háború ukrajnai segély
A ládikába kerülő pénz, néha a zsebbe megy.

1500 jótékonysági alapítvány hozott be vámmentesen szállítmányokat

Ukrajnában mindenre van kiskapu és mindent meg lehet oldani „okosan”. A Kelet-Ukrajnai háború kirobbanása óta eltelt időben megszokott hírré vált, hogy piacokon és boltokban árusítják a segélyszállítmányokat. Civil aktivisták feljelentése szerint a Vöröskereszt kijevi irodájában ládaszám rendelhetőek különböző krémek, melyeket az egyik multinacionális cég az ukrán katonák számára adományozott.

Természetesen a sima és üzletszerű lopás mellett új módszereket is kidolgoztak. Kihasználva azt, hogy a jótékonysági alapítványok vám és adómentesen hozhatnak be árut Ukrajnába, egyre másra alakulnak a hamis alapítványok. Kijevben egy címre 12 nem létező alapítvány volt bejelentve, akik 200 ezer pár női cipőt hoztak be vámmentesen az országba, amit azonnal tovább is adtak boltoknak. Ezzel körülbelül 200 millió (nem tévedés) vámot és adót csaltak el az államtól.

2015 folyamán 38 ezer tonna áru érkezett Ukrajnába vámmentesen. Meg sem lehet becsülni, hogy ennek hány százaléka csempészáru.

Az ügy talán azért is szomorú, mert míg ezen az oldalon millókkal dobálóznak, addig a 15 ezer forintot érő minimálbérből 5 százalékot levonnak hadiadó-ként.

Ukrajna Jótékonyság alapítvány adó vám ukrán háború ukrajnai segély
Ez az eset feltűnt az ukrán hatóságoknak.
Ukrajna Jótékonyság alapítvány adó vám ukrán háború ukrajnai segély
Kirakodóvásár a segélyszállítmányból. Még friss.
0 Tovább

Előrehozott választások lehetnek Ukrajnában

választás 2016 előrehozott parlamenti választás Ukrajna Jacenyuk
A választók is eltávolítanák az ukrán kormányfőt.

2016-ban választásokat tarthatnak a miniszterelnök népszerűtlensége miatt

Politológusok több forrásból úgy értesültek, hogy a jelenlegi elnök Petro Porosenkó pártjában megkezdték a felkészülést a soron kívüli parlamenti választásra- írta az unian hírportál.

Egy korábbi interjúban Nyikolaj Tomenkó képviselő is elismerte, hogy a „Batykivscsina” és „Szamopomics” pártok már kijelölték indulóikat a lehetséges képviselői helyekért.
A „Petro Porosenkó Blokk” pártban múlt héten döntöttek a felkészülésről, valószínűleg azután, hogy  a közvélemény kutatások szerint a jelenlegi kormányfő Arszenyij Jacenyuk támogatottsága 1 százaléknál is kisebb, és többségében vannak a kormány politikáját ellenzők is az országban.

0 Tovább

Fegyveres összetűzés Kelet-Ukrajnában

Ukrajna ukrán háború bunker Kelet-Ukrajna hír Harkov ukrajnai harcok
Kerítés és szögesdrótakadály a határon.

230 kilométernyi tankelhárító akadályt létesítettek Ukrajna az orosz-ukrán határon.
Február 1-én az esti órákban egy felderítő-diverzáns csoportot fedezett fel az ukrán hadsereg Mariupol közelében. Közel egy órán át tartó tűzpárbaj alakult ki, mely hatására a Donyecki Népköztársaság csapata visszavonult - adta hírül Mariupol város honlapja. Sérültekről és arról, hogy milyen fegyvereket vetettek be nem érkezett hír.
Eközben az ukrán médiában megjelent hírek szerint elkészült az a 230 kilométeres védvonal, melyet az ukrán hadsereg Harkov és Csernyigovi területen létesített az orosz-ukrán határon.
A határ mentén létesítettek még 72 kilométernyi drótakadályt, elhelyeztek 9 lőállást, 32 megfigyelőállást és négy "Triton" típusú könnyűpáncélzatú lőállást. A munkálatok mintegy 400 millió hrivnyájába kerültek az ukrán államnak.
Érdekesség: a védvonal olyan területeken épült, ahol nem volt semmilyen agresszió orosz területről.

Az ukrajnai bunkerekről itt írtam.

Ukrajna ukrán háború bunker Kelet-Ukrajna hír Harkov ukrajnai harcok
Így néz ki a védvonal felépítése

0 Tovább

Leégett az „Ukrajna”

Ukrajna Kárpátalja Ungvár Ukrajna áruház tűz 2016 hír
A látótávolság nulla az úton.

Egy tipikus ukrajnai tűzeset

Ég Ungvár legrégebbi "szupermarkete". A kétszintes, szovjet időkből ránkmaradt épület oltását nem siették el a tűzoltók. Hivatalosan magyar idő szerint 7:30-kor érkezett bejelentés az ungvári tűzoltóságra, hogy kigyulladt az Ukrajna áruház alsó emelet, 70 tűzoltó vonult ki az oltáshoz.

A tüzet jobbára csak távolról szemlélő bolttulajdonosok szerint a tűzoltók oltóanyag nélkül érkeztek, és a papírmunkával kezdték az oltást.

Nyolc óra után 20-25 perccel zárták le az 5 sávos Minaj utcát, hogy a szomszédos "Zakarpattya Hotel"-ből egy kb. 200 méteres slagon keresztül (egy darab) oltsanak.

A tűz bejelentése után 2 órával - amikor már az emelet is lángolt - érkezett mg a városi vízművek két lajtos kocsija a vízzel, ekkor zárták le a sűrű füst miatt járhatatlan utakat is.

A mintegy 1000 négyzetméteres üzletet a rendszerváltás után butikokra osztották és magánszemélyek bérelték.

1 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)