Ukrajna ukrán-magyar határ csempészet cigaretta
Fém ajtóban is megéri cigarettát csempészni.

Cigivel töltött ajtókat találtak Csapon

Az ukrán-magyar határon folyamatosan zajlik a csempészek és csempészáruk jövés-menése. Az Ukrajnában bekövetkezett politikai változások hatására egyre több vámost és határőrt vonnak felelősségre csúszópénz elfogadásáért, kötelességmulasztásért. A fokozódó ellenőrzés bizonyítéka, hogy az utóbbi időben ukrán vámosok is felfedeznek elrejtett csempészárut a Magyarország felé tartó utasok csomagjai között. Korábban nem tartóztattak fel kilépő csempészeket, a csempészáru felfedezése a magyar vámhatóságra hárult.

A napokban a Csap-Záhony határátkelőn egy Mercedes-Benz kisbusz átvizsgálása közben a vámosok 426 csomag cigarettát találtak préselt fűrészlapból készült szobaajtókba rejtve.

A vámosok 246 csomag Marlborót és 180 csomag Chesterfield-et találtak. A felfedezett dohányáru ukrajnai értéke mintegy 10 000 hrivnya (kb. 100 000 forint), míg az ajtó 2 000 (20 000 forint) hrivnyába került.

Érthető a csempészek szándéka, hiszen ha bejelentették volna a dohányárut, akkor mintegy 400 000 forintnyi érték után kellett volna vámot fizetniük. Az utóbbi időben egyre több alkalommal találnak ajtókba rejtett csempészárut. Korábban kínai gyártmányú fém bejárati ajtókban is találtak dohányt.

Ukrajna ukrán-magyar határ csempészet cigaretta
A töltelék drábább az árunál.