Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

4 halott és 150 sebesült 150 fizetésnyi óvadékot ér

A nacionalista kirohanásairól hírhedt "Szvoboda" (Szabadság) párt titkára 1 millió 218 ezer hrivnya azaz 15 millió forintnyi óvadékot fizetett ki az augusztus 31-i, halálos áldozatokat követelő tüntetések főszervezőjének szabadon bocsájtásáért.

A Szvoboda keménymagja
A békés tüntetők ész érvekkel igyekeznek
meggyőzni a rendőröket

Az ukrán parlament augusztus 31-én fogadta el az "Ukrajna decentralizációja" című törvényt. Az üléssel egy időben a szélsőséges Szvoboda párt, a parlament elé tüntetést szervezett, mellyen a párt prominens képviselői aktívan részt vettek a verekedésben.

A zavargásba átcsapó tüntetésen egy a keleti harcokból hazatért önkéntes katona, támadó harci gránátot dobott a parlament épületét védő Nemzeti Gárda rohamrendőrei közzé. A robbanásban 4 gárdista meghalt 150 megsebesült. Az ügyészség a rendezvény szervezőjét, a volt agrárminisztert Igor Svajkát tette felelőssé a történtekért és indítványozták előzetes letartóztatását.

A kiszabott 1 millió 218 ezer hrivnya a képviselő 12 évnyi fizetése, Ukrajnában 100 évnyi minimálbérnek felel meg.

Nem tudom, hogy honnan van egy becsületes ukrán parlamenti képviselőnek ennyi pénze, de az is érthetetlen, hogy miért engednek szabadon ukrán rendőrök haláláért közvetve felelős embert.

Szvoboda Ukrajna
A Szvoboda Párt elnöke munkában

0 Tovább

Tank temető Luhanszkban (fotó)

Békeidőben autóbontókat üzemeltettek, most a haditechnikát szervizelik és járnak bontóba.

Katyusa Luhanszk
A harcoló felek NEM használnak "Katyusát"

Tovább jönnek még fotók!

0 Tovább

Az ukrán "polgárháború" számokban

Az ukrajnai "hibrid háború"-ban a veszteségeket mindkét fél másként értelmezi. Nézzük:

Ukrán háború térképe
Az önkényesen kikiáltott népköztársaságok határa

Szeptember 1-től Ukrajnában viszonylagos nyugalom van, miután a felek újabb tűzszünetben, fegyvernyugvásban állapodtak meg. Feltűnő, hogy ott vannak villongások, ahol az ütközőzónában ukrán részről, az ún. önkéntes alakulatok portyáznak. (ez megér egy hosszabb posztot)

Nézzük át, hogy a két fél, hogyan méri fel a különböző veszteségeket Ukrajnában.

Az oroszok állítása szerint, a harcok kirobbanása 7 883 halálos áldozatot követelt és 17 610-en sebesültek meg.

Ezzel szemben az ukrán főparancsnokság adatai szerint 1541 katona halt meg szolgálatteljesítés közben és 6226 sebesült meg. Civil áldozatokról nincs információjuk!!!

Érdekes adat, hogy Ukrajna szerint, a február 12-én megkötött "Minszki Béke" után, a mai napig 58 katona halt meg és 320 a sebesültek száma.

Feltűnő, hogy az félhivatalos, önkéntes alakulatok veszteségeit, nem közlik a hatóságok.

Az oroszok szerint 2 340 298 menekült hagyta el lakóhelyét, az ukrán hatóságok szerint ez a szám 1 229 ezer fő.

Oroszország több mint 4 milliárd rubelre becsüli azt az összeget, amit a menekülthelyzet orvoslására költöttek eddig.

Az ukrán hadserek több min 900 páncélost vesztett a harcokban, ezzel a világ páncélos haddal rendelkező országai között a negyedikről a 6. helyre csúszott.

Végül egy érdekes tény:

Ukrajnában az elesett katonák földi maradványainak felkutatását a "Fekete tulipán" önkéntes szervezet végezte. Ők október 1-től befejezik munkájukat, mivel nincs pénzük még üzemanyagra sem.

Az ukrán fegyveres erők nem keresnek eltűnt katonákat!

0 Tovább

Putyin Amerikát vádolja a Janukovics elleni puccs megszervezésével

Az orosz elnök bejelentette, hogy Amerika fizette az ukrán elnök elleni puccs végrehajtóit.

Vlagyimir Putyin Amerikát vádolja
Putyin egy hadgyakorlaton

Vlagyimir Putyin a hétvégén adott interjút a Charlie Rose amerikai lapnak, amelyben úgy fogalmazott, hogy Pontosan tudja, hogy az Eggyesült Államok beavatkozott az ukrán belpolitikába és szerepet játszott Janukovics elnök eltávolításában.

Újságirói kérdésre így válaszolt:

"Onnan tudom, hogy rengeteg kapcsolatunk van az ukrán lakossággal. Több ezer kapcsolatunk van magánemberekkel. Tudjuk, hogy ki mikor és hol találkozot, ki kit fizetett le és mennyi pénzt kaptak. Ismerjük azokat az embereket, akik kiképezték a Janukovics elleni puccs végrehajtóit. Mi mindent tudunk!" - zárta a Nagy Testvér-t idéző fordulattal az orosz elnök.

Megerősítette azt is, hogy Oroszország tiszteletben tartja Ukrajna függetlenségét, de "azt szeretném, ha más országok és tiszteletben tartanák az országok szuverenitását" - fogalmazott Putyin.

Az interjú végén kiemelte "Nem Oroszország az, aki legitim kormányokat dönt meg, mi nem támogatunk olyan harcot, amely a törvényes, nép által választott hatalom ellen folyik" - nyomatékosította Vlagyimir Putyin.

Természetesen arra a kérdésre, hogy vannak-e orosz csapatok Ukrajnában, Putyin kitérő választ adott.

(Ukrajnában még mindíg vita folyik arról, hogy Janukovics elnök megbuktatását kik rendelték meg, kik finanszírozták, egyedül a végrehajtók váltak ismertté.)

0 Tovább

Terrortámadás az ukrán biztonsági szolgálat székháza ellen Odesszában

Pokolgépes terrortámadást követtek el az ukrán titkosszolgálat odesszai székháza ellen ma hajnalban.

Kijevi idő szerint reggel 5:00-kor heves robbanás rázta meg a Fekete-tenger partján fekvő Odessza város központját. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) területi központja előtt házi készítésű pokolgépet hoztak működésbe. Az előzetes információk szerint a robbanás ereje mintegy 6 kilogramm trotilnak megfelelő.

A robbanás következtében súlyosan megrongálódott az épület első emelete, kitörtek az ablakok, az ajtók. Az utcában lévő üzletekben, hivatalokban és lakásokban is komoly károk keletkeztek. A robbanás nagyságát jelzi, hogy a 200 méterrel odébb található 5-ös számú Városi Kórház épületében is károk keletkeztek.

A rendőrség terrorista akciónak minősítette az esetet és megkezdték a nyomozást.

Odesszai robbanás
Az Ukrán Titkosszolgálat területi székháza

Tovább vannak még képek...

0 Tovább

Börtönbe kerülhet az Ukrán miniszterelnök

Arszenyij Jacenyukot 3 millió dollár csúszópénz elfogadásával vádolják

Szerhij Kaplin, az ukrán parlament képviselője bejelentete, hogy beadványa nyomán a Kijev Pecserszk kerületi bíróság kötelezte az Ukrán Főügyészséget, bűnvádi eljárás lefolytatására az amerikabarát miniszterelnökkel szemben.

A gyanú szerint Jacenyuk, 3 millió dollárt kapott azért, hogy Volodimir Iscsukot nevezze ki a Rádió és Tévétársaság Konszern (RTK) vezérigazgatói posztjára. Korábban a főügyészséghez nyújtott be feljelentést a képviselő, de azt elutasították, ezért most bírósági úton szerez érvényt vélt igazának.

Börtönbe kerül Jacenyuk
Vajon megállnak a korrupciós vádak?

Kaplin azt is felvetette, hogy az RTK szabotálja az ukrán nyelvű adások sugárzásának visszaállítását Donbász területén, ezzel hazaárulást követve el.

RTK - az ukrán Rádió és Tévétársaság Konszern feladata az ukrán nyelvű közmédia sugárzása Ukrajna területén és műholdas továbbítása Európában. 1944-ben alapították és Ukrajna minden megyéjében van fiókja.

0 Tovább

6 havi nyugdíj = 1 havi rezsi

Minden nyugdíjas KGB kém

Gáz áremelés
Rezsikáosz Ukrajnában

Ukrajnában emelkednek a közüzemi díjak, március hónaptól 1 köbméter gáz 7 hrivnya 19 kopekbe kerül, ez körülbelül 100 forintnak felel meg. Azok, akik a viszonyokkal nincsenek tisztában, azt mondják, Magyarországon pont ennyibe kerül, mi a probléma? Miért tüntetnek az ukránok? Az országban jelenleg a következőképp alakulnak a fizetések:

átlagkereset – 3000 hrivnya = 37 ezer forint

minimálbér – 1378 hrivnya = 17 ezer forint

létminimum – 1218 hrivnya = 15 ezer forint

nyugdíj – 1074 hrivnya = 13 ezer forint

A képlet világos: a megemelt közüzemi díjakat, egész egyszerűen nem lehet kifizetni. Egy hidegebb téli hónapban egy ház rezsiköltsége elérheti egy nyugdíjas 6 havi nyugdíját.

Miért nem tört ki felkelés?

A többé-kevésbé nyugodt hangulat annak köszönhető, hogy a gázáremelést a nyári hónapokra időzítették, amikor értelemszerűen alacsonyabb a gázfogyasztás. Emellett a hatóságok folyamatosan azt sulykolják az emberekbe, Jacenyuk miniszterelnök azt hangsúlyozza:

Aki ezekben a nehéz időkben tiltakozik, sztrájkol, az az ország ellensége, orosz KGB kém.

A helyzet aggasztó és kilátástalan, a legjobb fantáziájú írók sem tudják elképzelni, hogy mi lesz, ha megjönnek a novemberi számlák. Nyugat-Ukrajnában is kitör a háború?

1 Tovább

Jönnek a Kárpátaljai menekültek

Ukrajna Kárpátalja bevándorlók
Kárpátaljai migránsok?

Lázár János tegnap azt találta mondani, hogy Magyarországnak nincs szüksége a szíriai bevándorlókra, nincs betelepítési tervük, ha kell, Ukrajnából a Kárpátaljai magyarokat fogják betelepíteni, arra van tervük.

Miért kell ez a terv? Miért félnek tőlünk?

Kárpátalján jelenleg ugyan feszült a helyzet, de egyelőre nem jellemző, hogy az itt élő magyarokat atrocitások érnék. A soknemzetiségű területen kevés olyan nacionalista él, akinek ne lennének valamilyen magyar gyökerei. A nagyobb rendbontásokhoz rendre a Lembergi ultrákat vagy a PSz Jobb szektor embereit kellett Ungvárra buszoztatni, minden valószínűség szerint valamely politikai erő megrendelésére.

A júliusi Munkácsi tűzharc ugyan közelebb hozta a lőporszagot, az itt lakók nagy része beletörődött helyzetébe. Az viszont az újdonság erejével hatott, hogy nehézfegyverekkel lőttek szét rendőrautókat. Aknavetőket valószínűleg a 45-ös Szovjet megszállás óta nem használtak.

Annyi azonban bizonyos, terv ide vagy oda, a Kárpátaljai magyar és nem magyar fiatalok nagy része már Magyarországon van. Vagy a jobb életreményében, vagy a katonai behívótól való félelmében tántorgott ki a jobb világba, egyesek szerint anyaországba.

Úgyhogy nyugalom, egyelőre nem megyünk !

Kellenek-e a bevándorlók?

4 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)