Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hivatalos: vízummentességet kaphat Ukrajna

Ukrajna EU vízummentesség vízumliberalizáció
Hónapokat kell várni az új útlevélre.

Az Európai Bizottság megindította a vízumliberalizációs folyamatot Ukrajna számára

Dimitrisz Avramopulosz az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa ma bejelentette, hogy hivatalosan megindítják az eljárást, mely végén a biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Európai Unió területén.

Az Európai Bizottság döntése ezután az Európa Tanács elé kerül véleményezésre. A törvényt minden tagállamnak elkel fogadnia, ez elég hosszú folyamat lehet. Ha a tagállamok zöld utat adnak a javaslatnak, azt még egyszer véleményeznie kell az EU jogi és szabadságjogokért felelős bizottságának.

 A biztos szerint a folyamat néhány hónapon belül eredményesen zárulhat.

Az Ukrajnai vízumliberalizációs folyamat 2008-ban kezdődött és a 2014-ben kirobbant polgárháború kétségessé tette annak megvalósulását. Az Európai Unió vízumliberalizációs állásfoglalását Ukrajnával kapcsolatban itt olvashatja el.

0 Tovább

Esőben is öntöznek Kijevben

Ukrajnában működnek a reformok

Kijevben egész nap esik az eső és heves széllökések vannak. Ennek ellenére a közterületfentartó emberei öntözik a fákat. Ez már az új kormány reformjainak eredménye lehet.

Az ukrán fővárosban állandóan, komoly gondot okoznak a nyagyobb zivatarok, mivel a város csatornahálózata meglehetősen elavult. Vitalij Klicskó polgármester több igéretet is tett a helyzet normalizálására.

0 Tovább

Megválasztották Ukrajna miniszterelnökét

Ukrajna Grojszman ukrajna kormánya választás parlament
Nem várható gyökeres változás.

Egyetlen szavazás volt

Arszenyij Jacenyuk bejelentett lemondása után két napig vajúdtak a képviselők, hogy létrehozzák az új koalíciót és megállapodjanak a kormány összetételéről.

Ukrajnában csak parlamenti pártok koalíciós többsége alakíthat kormányt.

A törvényjavaslatot a képviselők a további problémák elkerülése érdekében egyszerre, kötegelve szavazták meg. Egyetlen szavazás szólt Jacenyuk lemondásának elfogadásáról, Grojszman kinevezéséről és a kormány tagjainak személyéről is.

Csak a radikális párt emelte fel a szavát azért, hogy külön-külön szavazzanak minden kérdésben, az átláthatóság érdekében. A szavazás előtt több képviselő kiabálta: „Szégyen, szégyen”! Grojszman erre úgy válaszolt, hogy azok szégyelljék magukat, akik az Ukrajna függetlenné válása óta eltelt 24 évben nem voltak képesek egy erős országot felépíteni.

Petro Porosenkó elnök beszédében kiemelte, hogy ő azt várja, hogy az új kormány továbbra is az Európába vezető úton marad, ezért kiemelten fontos, hogy továbbra is mindent megtegyenek Ukrajna EU-s és NATO csatlakozásáért. Kiderült a beszédből az is, hogy a nemzetközi valutaalappal szoros együttműködést kell fenntartani, és a gazdasági kérdéseket alá kell rendelni ezen megállapodásnak.

0 Tovább

Folytatódik a vízumliberalizációs Saga

Ukrajna vízummentesség EU Petro Porosenkó
Vízum és ujjlenyomat kell a határátlépéshez.

Az Ukrajna vízummentességéről szóló javaslatot két hét múlva terjesztik az Európa tanács elé.

Ezzel a hírrel örvendeztetett meg minden ukrajnai lakost a „Radio Svoboda” tudósítója Brüsszelből. Ezt a remek hírt némiképp árnyalja, hogy korában április 14-re ígértek hasonló javaslatot.

A Reuters szerint, a Holland népszavazás ellenére, ahol a szavazók 60%-a Ukrajna EU csatlakozása ellen szavazott, bevezetik Ukrajna számára a vízumliberalizációt. Ez nem jelenti az automatikus vízummentességet, a tagállamoknak azt még meg kell szavazniuk. Kérdés az is, hogy mit fog jelenteni, és kik számára a vízumliberalizáció. Valószínűtlen, hogy az Európai Unió vízummentességet adjon a kelet-ukrajnai harcokban háborús bűnöket elkövető alakulatok tagjainak, viszont nehéz kiszűrni ezeket a harcosokat.

Az Ukrajnával szembeni vízumliberalizáció mellet szól az a lehetőség, miszerint az EU bármikor újra bevezetheti a vízumkötelességet, ha a migrációs helyzet megköveteli azt.
Az ukrán állampolgárok vízummentessége már két éve lebegtetett téma, amivel Petro Porosenkó ukrán elnök és Jacenyuk is kampányolt a választásokon. Nem lenne meglepő, ha egyelőre nem történne előrelépés az ügyben.

Arszenyij Jacenyuk lemondásának elfogadását is április 12-re ígérték a képviselők véglegesíteni, most április 14-re tolták át.

0 Tovább

Talán lemondott az ukrán miniszterelnök

Ukrajna Jacenyuk ukrán miniszterelnök ukrán kormány Grojszman
Miniszterelnök és jelölt.

Arszenyij Jacenyuk megint bejelentette lemondását

Az Ukrajnai média több szerkesztője kap ma hisztériás rohamot, ha elolvassa az Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök lemondásáról szóló információt. Nem az első eset, hogy az Amerika által támogatott politikus lemond posztjáról. Egy tévéinterjú során jelentette be elhatározását, azzal a kiegészítéssel, hogy április 12-én tárgyalhatja meg lemondását a parlament.

Indoklásként úgy fogalmazott, hogy a feladatainak elvégzéséhez nem áll rendelkezésére a kellő hatalom és támogatottság.

Jacenyuk szerint a jelenlegi politikai válságot mesterségesen idézték elő, olyanok akik hatalmi pozíciókra vágynak. „Nem kapaszkodom a székembe” – mondta a miniszterelnök, aki már harmadszor vagy negyedszer mond le.

Petro Porosenkó pártja azonnal reagált a bejelentésre, és közölték, hogy támogatják Jacenyuk távozását és Volodimir Grojszman jelenlegi házelnököt jelölik a miniszterelnöki posztra.

Ukrajnai hírek itt ukránul.

0 Tovább

Újra ég a "Majdan" (frissül)

Ukrajna Kijev verekedés Avtomajdan tüntetés
Újabb összecsapások Kijevben

A rendőrség és ügyészség átvilágítását követelik.

Az "Avtomajdan" képviselői gumiabroncsokat gyújtottak fel az elnöki rezidencia előtt. A fiatalok összecsaptak a rendőrséggel. Az utcát a poroltókból származó fehér por borítja.

Azt követelik az "Avtomajdanosok", hogy jöjjön ki hozzájuk Petro Porosenkó elnök és beszélje meg velük az ország problémáit.

A konkrét követeléseket még nem ismertették az újságírókkal.

Az aktívisták azt mondták a Newsone riporterének, hogy meg akarják kérdezni Petro Porosenkótól, hogy mi változott az elmúlt két évben Ukrajnában. A rendőrség különleges alakulatai a helyszínen vannak.

Szvitlana Pavlovna, a Nemzeti Gárda szóvivője elmondta, hogy békés tüntetés zajlott a reggeli óráktól az elnöki rezidencia előtt, melyet a Nemzeti Polícia és a Nemzeti Gárda biztosított. A töntetők a déli órákban kezdtek el autógumikat égetni.

Az aktivisták azt követelik, hogy az új koalícióban ne kaphassanak tisztséget "szeparatisták".

12:37 az egyik tüntető elmondta, hogy információkat gyűjtöttek az ukrán ügyészségről és az ukrán ügyészekről. Ezek publikus információk, melyek azt bizonyítják, hogy a jelenleg pozícióban lévők korruptak és különféle módokon sértik meg a törvényeket. Ezeket az adatokat szeretnék átadni Petro Porosenkónak.

12:45 a rendőrség különleges alakulatai kitolták a tömeget az elnöki hivatal elől és eloltották a tüzet. Az "Avtomajdan" vezetője elképzelhetőnek tartja, hogy az elnök háza előtt folytatják tüntetést.

12:53 Odesszából és Vinnyicából elindultak az "Avtomajdan" aktivistái Kijevbe.

Nézze meg a tsn.ua fotóit a tiltakozásról.

13:31 A rendőrség lezárta a Bank utcát. Az Interfax jelentése szerint a miniszterelnöki hivatal képviselői felajánlották, hogy fogadnak egy három tagú küldöttséget, amit a tiltakozók elutasítottak.

Követeléseik között szerepel, hogy menték fel tisztségéből az Antiterrorista Központ vezetőjét, aki Medvecsuk "partnere".

14:22 újabb autógumikat hoznak a tüntetők, akik időről időre megpróbálják eltolni a rendőrsorfalat.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a tiltakozók között több fegyverrel rendelkező, leszerelt katona is lehet.

Az unian.net helyszini tudósítását az Ukrajnai, Kijevi eseményekről itt követheti.

14:31 A rendőrség elkobozta az autógumikat, amit a tüntetők úgy kommentáltak, hogy ellopták tőlük. Nyílt fenyegetőzés zajlott a rendőrség egyik vezetője és az "Avtomajdan" vezetője között.

14:37 "Mit értetek el azzal a Majdanna? Mit értetek el azzal a Majdannal? Jobb lett nekünk? Nekem ebből elegem van, hogy minden nap ezt kérdezik tőlem az emberek. Porosenkóval akarunk beszélni!" - nyilatkozta Koba Szergij, aki a jelek szerint a tüntetők vezetője.

0 Tovább

Felgyújtották a bíró irodáját Ukrajnában

Ukrajna Kijev orosz kommandósok gru bíróság ukrán ügyészség
A folyamatban lévő ügyek anyagai
nem sérültek meg

Veszélyes az orosz kommandósok ellen / mellett kiállni

Felgyújtották Kijevben Nyikolaj Didik bíró irodáját. Ő az, aki az elfogott orosz különleges alakulatok két katonájának ügyét tárgyalja.

A megfigyelő kamerákon látható, hogy a hajnali órákban 5 ismeretlen személy jelenik meg az iroda előtt. Az épület belsejében nincsenek megfigyelő kamerák, a bíró irodájában 3 Molotov-koktél maradványait találták meg. Az ügyészség vizsgálja, hogyan juthattak be illetéktelenek az épületbe.

A támadás időpontja nem véletlen, ma április 8-án folytatódik a két orosz kommandós, Alekszandr Alekszandrov és Jevgenyij Jerofejev tárgyalása. Nyikolaj Didik bíró pedig tagja annak a bírói kollégiumnak, amelyik az orosz diverzánsok eseteit vizsgálja.

Márciusba a kommandósok védőügyvédét Jurij Grabovszkohot rabolták el és gyilkolták meg. Az elkövetőket elfogták, a vizsgálat még tart. Az ukrán ügyészség szerint az emberrablást az orosz titkosszolgálat rendelte meg, hogy a végső szakaszban lévő tárgyalást így szakítsák meg.

Az ügyvéd eltűnése előtt arról számolt be, hogy eltűnt két pisztoly a páncélszekrényéből. A vizsgálatok szerint a zárak érintetlenek voltak. Akkor még arra gondolt, hogy a fegyverek felhasználásával gyilkosságba akarják keverni, ezért azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Egyes feltételezések szerint, mivel ez a próbálkozás nem sikerült, inkább az elrablásával próbálkoztak, ami félresikerült.

Az ügyészség későbbre ígért tájékoztatást az ügyekben.

0 Tovább

Ungvár a legkorruptabb megyeszékhely Ukrajnában

Ukrajna Ungvár korrupció felmérés
A korrupció működteti az országot.

Az Ung-parti város lakói elfogadhatónak tartják a megvesztegetést

Ukrajna egyik legnagyobb problémája a mindent behálózó, rendszerszintű korrupció. A Korrupcióellenes Hivatal munkába állása egy éve késik, pedig az Európai Unió egyik alapkövetelése volt Ukrajnával szemben ennek a felállítása a nemzetközi kölcsönök és pénzügyi segítségért cserében.

Az ungváriak 45%-a adott csúszópénzt az elmúlt két évben (a „Majdan forradalom” után) és mindössze 37% nyilatkozott úgy, hogy nem kellett hivatalos helyen vesztegetéshez folyamodnia – derül ki az International Republican Institute felméréséből, melyet a kanadai kormány finanszírozott. Hasonló eredményre csak Odessza esetében jutottak a kérdezők.

Az elmúlt év folyamán jelentősen romlott a korrupciós helyzet a városban: a lakosok 33%-a adott csúszópénzt az elmúlt év folyamán, 37% az elmúlt 6 hónapban és 13%-a a kérdezetteknek a múlt hónapban.

Érdekes, hogy bár a megkérdezettek 98 százaléka szerint probléma a korrupció, de csak 51 százalékuk szerint döntő a város fejlődését tekintve. Az is beszédes adat, hogy az ungváriak 66%-a szerint a városi vezetés semmit sem tesz a korrupció visszaszorítása érdekében.

Ukrajna Ungvár korrupció felmérés
A lakosok szerint Ungvár a legkorruptabb.
0 Tovább

Nevet változtat Munkács

Ukrajna Kárpátalja Munkács Mukács Mukacsevo névváltoztatás
Minden fronton az oroszok ellen!

Sajnos nem Munkácsnak fogják hívni

A Kárpátaljai Megyei Tanács úgy döntött, hogy az ukrán parlament illetékes bizottsága elé terjeszti Munkács város névváltoztatásának ügyét. No, ne gondolojunk hatalmas változtatásokra, és ne is álmodozzunk arról, hogy régi magyar nevét szeretnél visszaadni a városnak, mindössze arról van szó, hogy az ukrán hivatalos iratokban Mukacseve néven szerepelt eddig, most viszont ezt Mukacsevo-ra szeretnénk megváltoztatni. Az indoklás szerint, a jelenleg használt névváltozat szovjet / orosz nyelvi hatásra alakult ki.

A névváltoztatásra az ukrajnai parlamentnek is rá kell még bólintania.

Fülöp Árpád verse jut eszembe, amely újabb sorokkal bővülhet:

A szerencse úgy forog

1. (Trianon óta...)

A szerencse úgy forog:
Ungvárból lett Uzsgorod,
Munkácsból lett Mukacsevo;
Isten látja egyik se jó!

2. (1938. november 2-ika óta...)

A szerencse-kerék úgy jár
Uzsgorodból lett már Ungvár;
Azt kiáltja úr és munkás:
Mukacsevó ismét Munkács!

3. (1944 október óta...)

A szerencse úgy forog:
Ungvárból lett Uzsgorod,
Munkácsból lett Mukacsevo;
Isten látja egyik se jó!

0 Tovább

Minden korrupciós vádat a külső támadásokkal magyaráz Ukrajna

Ukrajna offshor botrány Petro Porosenko Roshen korrupció
A részvények "újrastruktúrálása" a hivatalos indok.

Százmilliós részesedés a bizományba adott csokiból

Ukrajna ellen hibrid háború és hibrid háborús retorika folyik.” – mondta Petro Porosenkó ukrán elnök arra a cikkre reagálva, amiben az ukrajnai korrupcióval kapcsolatban jegyzi meg a The New York Times, hogy Európa nem fogja egy lyukas vödörbe önteni a pénzt a végtelenségig. A korrupcióellenes küzdelem közepette, a külföldi vádakat magyarázva érte Ukrajnát az újabb hír: Porosenkó elnöknek offshor cégei birtokolják a Roshen édességgyárat. A hír önmagában talán nem is korrupciógyanús, de a nagy médiavisszhang rosszul jön a koalíciós tárgyalások közepette.

Petro Porosenkó elnök a választási kampányában megígérte, hogy eladja gyárát. Az ígéret betartása időről időre felmerül a sajtóban, de eddig nem kapott jelentősebb figyelmet, a most kirobbant botrány kihangsúlyozza ezt a kérdést is, és még egy szöget üt a haldokló kormánykoalíció koporsójába.

Még megvannak az orosz Roshen gyárak is

Az offshort-cégek botrányának egyik érdekes reakciója volt az a bejelentés, mely szerint hónapokon belül megkötik a Roshen vállalat oroszországi leányvállalatának eladási szerződéseit.
Nehéz eldönteni, hogy az ukrán elnökre és pártjára a korrupció vádja veszélyesebb-e, vagy a hazafiatlanság bélyege, hiszen az „orosz agresszor” ukrajnai területszerzései után több mint egy évvel még mindig működnek gyárai az ellenséges országban.

Ukrajna offshor botrány Petro Porosenko Roshen korrupció
A jobb oldali oszlopban szerepelne a külföldi illetőség a hromadske.tv szerint

Becsülete miatt hozta létre a panamai cégeket

Az államfő minden fórumon és kommunikációs csatornán igyekszik tisztázni, hogy pusztán azért hozta létre a panamai bejegyzésű vállalatokat, hogy a Roshen csokoládégyárat bizományba adhassa külföldi partnereinek. Porosenkó szerint, a cég bizományba adásának pillanatától semmilyen ráhatása nincs arra.

Némileg árnyalja a becsületesség látszatát, hogy egyik offshor hátterű cég sem szerepel Petro Porosenkó államfő vagyonbevallásában. A kiadott nyilatkozatokból egyelőre csak a tanácstalanságot lehet kiolvasni. Az elnök ellenfelei sincsenek tisztában azzal, hogy ez az információ felhasználható-e a politikai harcokban, illetve van-e büntetőjogi következménye. A Nemzeti Korrupcióellenes Iroda mindenesetre bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak az ügyek tisztázására.

0 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)