Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Árak Ukrajnában

Ukrajna Kárpátalja árak boltok vásárlás
A pia még megfizethető az ukrán boltokban.

A minimálbér emelés hatására növekszik az infláció

Ukrajnában közhellyé vált a "nehéz az élet" állandó szókapcsolat. A mindennapi élet, az alapvető élelmiszerek megvásárlása is nehézséget okoz az embereknek. Bár nyugati szemmel az ukrán árak olcsónak mondhatók, a fizetésekhez képest lényegesen drágábbak, mint külföldön.

Olcsó benzin, olcsó gáz - már a múlté

Az ukrán politikusok az olcsó energiaárakkal tartották hűvösen a lakosság hangulatát, emellett az olcsó gáz európai továbbárusítása illetve a vasművek olcsó gázzal történő működtetése lehetőséget adott a lopásra, a korrupcióra. Éppen a korrupcióval magyarázták a gázár drasztikus, egységes emelését. Míg korábban alig 1 hrivnyát kellett fizetni a gáz köbméteréért, 2017-ben ez már eléri a 7 hrivnyát. A fizetések azonban nem emelkedtek ilyen ütemben, az 1300 hrivnyás minimálbér nem emelkedett a hétszeresére (9100 hrivnyára), mindössze 2650 hrivnyát kapnak készhez a dolgozók.

Az élelmiszer árak az egekben

Az energiaárak elszállása mellett az élelmiszer árak emelkedése is súlyosan érinti a lakosságit, bár ezek az árak Európai szemmel nem vészesek. Egy kiló cukor 17 hrivnya (185 ft), egy kiló liszt 20 hrivnya (218 ft), egy liter olaj 33 hrivnya (360 ft). A magyar turisták viszont az olcsó cigaretta (27 hrivnya egy doboz Marlboro, 17 hrivnya az olcsóbb márka), az olcsó vodka miatt járnak át. A piacokon és nagyobb boltokban pedig a helyi termékeket jóval olcsóbban meg lehet vásárolni. Csokoládét és ostyát a Magyarországi árakhoz képest nevetséges összegekért lehet vásárolni.

Meglepő, de sertéshúst például drágábban lehet vásárolni Ukrajnában.

Akciós árak Ungváron:

tej - 16 hrivnya, zöldborsó - 15 hrivnya, borok, pezsgők - 70 hrivnya, gumicsónakot is kiváló áron vásárolhat.

0 Tovább

Reménygyárosok -lefagyasztott emberek Európában

remény remeny Oroszország krisztázis fagyasztás
A valóság nem emlékeztet a fantasztikumra

Második élet vagy átverés a kriosztázis?

„Mindig lenyűgözött a bátorságával. Az utolsó napokban sem sírt, nem félt pedig tudta, hogy itt a vég. Orvos volt, tehát tisztában volt mindennel…” – olvasható a Kriorus intézet honlapján az egyik „páciensük” utolsó (vagy csak eddig utolsó) napjainak krónikája.

A gazdagok második életet, vagy csak reményt vásárolnak a pénzükért? Szinte mindegy is, hiszen jóval könnyebb a második élet ígéretével belevágni a haldoklásba, az egyszerű emberek számára pedig marad a hit. Ép ésszel nehéz felfogni, hogy valaki milliókat fizessen egy "hűtőért", számomra a haldoklókat árverő csodatabletta árusokkal van egy szinten ez a tudományosnak mondott fantazmagória.

Az örök dilemma megmarad: kihasznál vagy reményt ad a csaló? Bűntetést, vagy köszönetet érdemel, aki méregdrágán egy pohár vizet árul?

Az oroszországi Kriorus intézet legálisan biztosítja emberek és állatok megőrzését haláluk után, alacsony hőmérsékleten. Céljuk a testek megőrzése, reanimálása (újraélesztése) és szükség esetén megfiatalítása. Ki ne vágyna arra, hogy néhány tíz vagy száz év múltán megfiatalodva újra belevesse magát az élet sűrűjébe? A kriosztázis, az emberi test lefagyasztása bármennyire is hangzik tudományosan vagy áltudományosan, valójában egyfajta újjászületés egyház szerepét tölti be. Az intézmény weboldala szerint már 200 személlyel kötöttek szerződést és 52 test már a hűtőikben pihen. A tehetősebb tulajok 21 háziállata várja a tudomány fejlődését, a „feltámadást”.

 

remény remeny Oroszország krisztázis fagyasztás
Kutatóintézet vagy sufnituning?

A szolgáltatás

 

remény remeny Oroszország krisztázis fagyasztás
Fagyasztás-temetés

A cég emberek és állatok számára is kétféle szolgáltatást kínál. Egyrészt a teljes testfagyasztást, mely segítségével arcunkat és kinézetünket is megtarthatjuk a második életünkben, ez a fagyasztás 36 ezer USA dollárba kerül, ami nagyjából 11 millió forintnak felel meg. Az olcsóbb megoldás, amely a személyiség megőrzésének reményével kecsegtet, az emberi agy lefagyasztása, ez mindössze 12 ezer USA dollár, ami csak 3,5 millió forint.

Remény a kispénzűeknek is

A testfagyasztás teljes árát a szerződés megkötésének pillanatában kell kifizetni, de a cég gondolt a kispénzű emberekre is. Ha meghal a hozzátartozó, csak 3600 dollárt kell kifizetni, a többit némi kamattal megspékelve egy éven keresztül havi bontásban fizethetik.
Gondoljon fagyasztására fiatalon! Lehetőség van még fiatalon elkezdeni a befizetéseket, így akár évi 1200 dollár befizetésével 10 év alatt megvásárolhatjuk a második élet reményét.

Házi kedvencünknek is adhatunk még egy esélyt

Ennek a szolgáltatásnak valószínűleg csak úgy van értelme, ha a gazdik is kötnek kriosztázisos szerződést, hiszen ha lefagyasztjuk kedvenc háziállatunkat, mi magunk viszont nem vásároljuk meg a szolgáltatást, akkor csak abban reménykedhetünk, hogy távoli utódaink gondoskodnak majd a didergő jószágról kifagyasztása után.

Nem csak orosz szórakozás

A Kriorusz szolgáltatásait nem csak orosz állampolgárok veszik igénybe. A honlapon található lista valószínűleg teljes, hiszen a legtöbb helyen csak annyi szerepel, hogy: nő, Oroszország, elhalálozás éve és város. A listát böngészve találunk három ukrán személyt is, akiket 2008-ban és 2010-ben fagyasztottak le. Az Krioruszban lefagyasztottak állampolgársága: orosz, ukrán, észt, holland, izraeli, olasz, belorusz, amerikai, japán, svájci, ausztrál. Érdekes, hogy 2016-ban csak egyetlen embert fagyasztottak le, de 2017-ben már január 3-án megtörtént az első lefagyasztás.

 

remény remeny Oroszország krisztázis fagyasztás
Egy hipermodern fagyasztó

A lefagyasztott házi kedvencek nagy része kutyus és cicus, de van három „tollas kriopáciens” és egy csincsilla.

A cég honlapja egyértelműen a remény felajánlásával keresi a „pácienseket”. A történetek és fotók mind az elhunyt gyermekek számára nyújtott második eséllyel kecsegtetik a látogatót, azzal a vészjósló üzenettel, hogy van akit már késő lefagyasztani, de másokat még megmenthetünk.

remény remeny Oroszország krisztázis fagyasztás
Így őrzik a kriokamrákat
8 Tovább

Ukrajnai magyarok a fronton

Ukrajna Kelet-Ukrajna ukrajnai háború magyar katonák
Ukrajnai magyar katona a debalcevei bunkerban

Videó a kelet-ukrajnai háború magyarjairól

A kelet-ukrajnai háborúban sok kárpátaljai, ukrajnai magyar katona is harcolt, harcol. Egy részük szerződéses, többségük mozgósított tartalékos.

Az internetre felkerült videóban néhány Szőlős vidéki magyar katona mutatja be a bunker

életet a debalcevei katlanban. A felvétel néhány évvel korábban készült, de csak most osztotta meg Facebook oldalán az egyik önkéntes.

A fiúk a némi iróniával és humorral mutatják be, hogyan kell élniük a harcok sújtotta területen. A katonaélet minőségéről és az ukrán katonák helyzetéről sokat elmond a felvétel.

0 Tovább

Ukrajna, Kárpátalja, háború, járvány

blogavatar

Ukrajna Hírek az Ukrán háborúról, a kárpátaljai történésekről, a koronavírus járványról. Ukrajnai élet, politika, üzlet, Európai Unió. SEO honlapoptimalizálás, weboldal készítés, honlap gyorsítás.

Aktuális benzinár Ukrajnában

Kárpátaljai kutakon:

95-ös benzin kutak szerint
(hrivnya)

SUN OIL 22.99
UPG 24.10
UkrNafta 24.00
Shell 24.39
Okko - WOG 26.99

92-es benzin
SUN OIL 21.99
UkrNafta 23.00
Shell 22.79
WOG 25.99

95 Prémium
WOG 27.99
OKKO 27.90

Dízel/gázolaj
UkrNafta 24.00
SUN OIL 21.99
Shell 22.89
Okko - WOG 25.99

Forint / Hrivnya árfolyam

1 000 forint 72,00 hrivnya
1 hrivnya = 12.50 forint
2020. április 02.

Utolsó kommentek

Reblog

Címkefelhő

Ukrajna (92),Kárpátalja (25),ukrajna (18),ukrán háború (13),Ungvár (12),ukrán hadsereg (6),Jobb Szektor (6),ukrán (6),verekedés (6),Kijev (6),drón (5),ukrán-magyar határ (5),háború (5),ukrán parlament (5),Oroszország (5),dron (4),baleset (4),Kelet-Ukrajna (4),ukrán polgárháború (4),Petro Porosenkó (4),Donyeck (4),hír (4),Jacenyuk (4),Doneck (4),csempészet (3),Luhanszk (3),lőszerraktár (3),Ukroboronprom (3),szemét (3),minimálbér (3),2016 (3),tűz (3),korrupció (3),Janukovics (3),ATO (3),Berkut (3),hírek (3),Roshen (2),Munkács (2),lavina (2),Petro Porosenko (2),ukrán elnök (2),Drahobrat (2),lövöldözés (2),Lemberg (2),tüntetés (2),Grojszman (2),vízummentesség (2),Szavcsenko (2),Harkiv (2),névváltoztatás (2),Csernobil (2),atomerőmű baleset (2),EU (2),dróntámadás (2),Krím-félsziget (2),bunker (2),Majdan (2),rendőrség (2),május 9 (2),parlament (2),terror (2),Minszki Békeszerződés (2),választás (2),okostelefon (2),veszteségek (2),Mariupol (2),Azov (2),ukrán miniszterelnök (2),Arszenyij Jacenyuk (2),Odessza (2),benzin ár (2),SzBU (2),terrortámadás (2),Kárpátok (2),Donyecki Népköztársaság (2),ukrán kormány (2),migránsok (2),Natalia Jareszkó (1),miniszterelnök (1),szakértői kormány (1),ukrajnai választás (1),Elektricska (1),Jaros (1),Ung (1),vödör (1),Harkov (1),vonat (1),ukrajnai segély (1),alapítvány (1),előrehozott választások 2016 (1),fogolycsere (1),előrehozott parlamenti választás (1),választás 2016 (1),adó (1),vám (1),offshor botrány (1),ukrajnai harcok (1),Jótékonyság (1),záhonyi határátkelő (1),Turcsinov (1),Talabor-Nagy-ág vízierőmű (1),Luck (1),Timosenko (1),védelmi tanács (1),leghosszabb lakóház (1),Krím-félsziget megszállása (1),kamion blokád (1),fegyverraktár (1),támadás (1),Ökörmező (1),hadianyagraktár (1),Donyec (1),atomreaktor (1),2014 (1),olaj ár (1),benzinkút (1),Mukács (1),Debalceve (1),légpárnás (1),fogyasztó védelem (1),kelet-ukrajna (1),benzin (1),Dél-Ukrajnai Atomerőmű (1),A-92 (1),A-95 (1),atomerőmű (1),terepjáró (1),kettős állampolgárság (1),hágó (1),(1),Sztalker (1),uzemanyag (1),Európa (1),ukrajnai háború (1),börtön (1),zóna (1),rakéta (1),Ukrajnai (1),kihallgatás (1),oroszország (1),tágyalás (1),megmagyarázhatatlan (1),Krím (1),hadgyakorlat (1),magyar katonák (1),remény (1),orosz filmek (1),betiltás (1),ukrajnai helyzet (1),Ungvár hajó (1),haditengerészet (1),állatsprint (1),állat (1),katonák (1),divatsprint (1),fagyasztás (1),krisztázis (1),remeny (1),árak (1),boltok (1),HArkiv (1),vásárlás (1),főügyész (1),forradalom (1),felvonulás (1),Zaharcsenkó (1),DNR (1),útlevél (1),Ukrajna áruház (1),nyelvtörvény (1),ukrán rendőrség (1),vízumliberalizáció (1),Facebook (1),gru (1),orosz kommandósok (1),felmérés (1),bíróság (1),ukrán ügyészség (1),ukrajna kormánya (1),Avtomajdan (1),orosz nyelv (1),Sahtar (1),iPhone (1),szerencsétlenség (1),Ukrán Nemzeti Bank (1),Ájfon (1),akció (1),Ájfon Szim (1),cigaretta (1),CEE Confectionary Investment Limited (1),Porosenko (1),kupadöntő (1),Zorja (1),Szlavutics Aréna (1),Donbasz Aréna (1),offshore (1),azelsosprint (1),Mukacsevo (1),vesztegetés (1),Naftogaz (1),gáz vásárlás (1),tűntetés (1),helyhatósági választás (1),tüntetés Kijev (1),blokposzt (1),Majdan Nezaviszimosztyi (1),haza védelmezője (1),Szvoboda (1),munkácsi lövöldözés (1),Dnyepropetrovsz (1),pravey szektor (1),katonák baleset (1),cigánybáró (1),ukrjna (1),roma tábor (1),útzár (1),illegális (1),kárpátaljai árvíz (1),ukrajnai árvíz (1),árvíz (1),Krim (1),krimi tatár (1),Nemzeti Polícija (1),Herszon megye (1),verekedés a parlamentben (1),verekedés ukrajnában (1),Szvatovo (1),illegális határátlépés (1),Luganszk (1),párizsi terrortámadás (1),titkosszolgálat (1),dronvideó (1),PSz (1),ukrán hávorú (1),Putyin (1),Ukrán Biztonsági Szolgálat (1),Ukrán Titkosszolgálat (1),puccs (1),ukrán szuverenitás (1),menekült (1),minszki béke (1),robbantás (1),Ukrán rádió és tévétársaság konszern (1),gázár (1),bevándorlók (1),menekültek (1),rezsi (1),nyugdíj (1),Ukrán Főügyészség (1),ukrajnai fizetés (1),Luhaszk (1),haditechnika (1),Sztuga-p (1),Sztuga (1),Alekszandr Zaharcsenkó (1),Debalcevo (1),128-as brigád (1),Alexandr Zaharcsenkó (1),Budapest ostroma (1),donyecki reptér (1),kettős állampolgár (1),Szvoboda párt (1),zavargások ukrajnában (1),Oleg Tyahnibok (1),sorozás (1),migráns (1),antiterrorista művelet (1),Luhanszki Népköztársaság (1),propaganda (1),háborós videó (1),Kelet-ukrajna (1),mesterlövész (1),ukrajnai videó (1),üdülő (1),kárpátaljai megyei tanács (1),Volodimir Csubirko (1),Marjanka (1),EBESZ (1),illegális szemétlerakó (1),uszadék (1),mobilizáció (1),fegyver (1),Moszina (1),adóhatóság (1),Ulrajna (1),gyújtogatás (1),Kína (1),Donbász (1),halottak száma ukrajnában (1),Antonov (1),hoax (1),vicc (1),malaclopás (1),böllérfesztivál (1),ukrán fegyvergyártó (1),An-225 (1),áruszállítás (1),Selyemút (1),Kaszony (1),illegális migránsok (1),határőrök (1),határ (1),katonai behívás (1),kiborg (1),megbénították az ukrán parlamentet (1),gránát (1),csernobili halak (1),Felkelők (1),harcok ukrajnában (1),diverzáns akció (1),Harkiv megye (1),novarka (1),RBKM (1),Szolyvai Emlékpark (1),Szolyva (1),szeparatisták ukrajnában (1),vandalizmus (1),átlagfizetés (1),Leningrád Atomerőmű (1),létminimum (1),hackertámadás (1),orosz titkosszolgálat (1),Viktor Janukovics (1),Mahír (1),Simicska Lajos (1),Orbán Viktor (1),Rahó (1),Nacionalna Policija (1),Pravyj Szektor (1),Magyarország (1),Coca-Cola (1),fénykép (1),ukrán titkosszolgálat (1),gázrobbanás (1),Szojuz gázvezeték (1),Pepsi (1),SZBU (1),Gecse (1)