Ukrajna Kárpátalja csempészet SZBU ukrán-magyar határ
Hangtompítós fegyvert is használtak.

Távcsöves puskával lőttek a titkosszolgálat embereire.
Kik őrzik a privatizált határokat Kárpátalján címmel készített tényfeltáró riportfilmet a TSN stábja. Arra voltak kíváncsiak, hogy mi változott a munkácsi lövöldözés óta eltelt fél évben.
Azt feszegeti a riporter, hogy lehetetlen lenne a csempész-bizniszt az ukrán és a magyar rendvédelmi szervek tudta és segítsége nélkül végezni.
A TSN stábja az ukrán-magyar határon, Kárpátalján, Beregszász és Déda környékén járőrözött, az ukrán titkosszolgálat, az SZBU munkatársaival. Az anyagból kiderül, hogy a határ menti földeket privatizálták, s a gazdáik jól felszerelt „biztonsági őrökkel” védik azokat, hogy más csempészek ne kószálhassanak arra.

Ukrajna Kárpátalja csempészet SZBU ukrán-magyar határ
Nehéz fizikai munkával sok pénzt lehet keresni

Járőrözés közben az egyik csapatra rálőttek. Az SZBU-sok, ezután behatoltak a magánterületre, és elfogták a lövöldözőket. Ahogyan a filmen is látszik, éjellátó készüléket, késeket és egy profi mesterlövészpuskát is lefoglaltak.
A dolog érdekessége, hogy a lövöldözés hangjára, egyik ország határőr egységei sem figyeltek fel, csak miután jelzőrakétát lőttek ki, érkezett ki két álmos járőr.
A kérdésre, hogy miért engedik, hogy a határsávban fegyveresek tartózkodjanak az volt a válasz, hogy ez magánterület.

Ukrajna Kárpátalja csempészet SZBU ukrán-magyar határ
A csempészek nagyon kreatívak.